Δούρου στη δίκη για τη Μάνδρα: Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα

«Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση» είπε η Ρένα Δούρου κατά το κλείσιμο της απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, όπου δικάζονται οι 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017.

Της Άννας Κανδύλη

Όπως σημείωσε, «ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε ‘έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα’. Μου έλεγαν τότε ‘βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016’. Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία».

Νωρίτερα η κυρία Δούρου σημείωσε πως βρήκε από τους προκατόχους της 50 μελέτες και κανένα έργο ενώ αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε για την εμφάνιση της, όταν κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση. «Δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με τρέσες και βλεφαρίδες;».

Η πρώην περιφερειάρχης επικέντρωσε και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση, δεν αναζητά άλλοθι. «Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δνε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα, όταν δεν υπάρχουν, δεν δικαιώνει τα θύματα» τόνισε η κυρία Δούρου, επισημαίνοντας πως δεν καταλαβαίνει τι εννοούν όσοι λένε ότι έπρεπε να ακούσει το «καμπανάκι» από τις πλημμύρες του 2015, επισημαίνοντας «την «καμπάνα» την βαρούσαμε εμείς ήδη από προεκλογική περίοδο και κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να την υλοποιήσουμε. Μας έλεγαν ότι βάζουμε πολλά έργα και ότι μας ζητάνε οι δήμαρχοι το κάνουμε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τις απολογίες των υπόλοιπων 20 κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ