Δωρεά οργάνων: Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς για τον μικρό Θωμά – Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας του

Το τελευταίο αντίο θα πουν το απόγευμα της Κυριακής η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον άτυχο Θωμά από τα Γρεβενά, το 6χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Το μεγαλείο ψυχής των γονέων του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Δωρεά οργάνων: Δώρα ζωής από τον 6χρονο από τα Γρεβενά και τον 19χρονο από τον Αγρίνιο

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία στις 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία οι γιατροί υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγή, ως φόρο τιμής για την γενναία απόφαση που πήραν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας του μικρού Θωμά

Μάλιστα η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς και ευχόταν να πάνε όλα καλά. “Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει” είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη έως τώρα. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή δύναμη σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών -επίσης στο Μπέργκαμο- και το άλλο τμήμα του θα πάει σε λήπτη στη Ρώμη. Τέλος, σε λήπτες στην Ελλάδα θα δοθούν οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του Θωμά έχουν ζητήσει αντί στεφάνων στην κηδεία να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών για τα σχολεία των Γρεβενών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ