Δολοφονία στο Κορωπί: Έρευνα για πιθανή συνέργεια του πρώην συζύγου του θύματος ζήτησε η εισαγγελέας

Της Άννας Κανδύλη

Στο « μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει ο πρώην σύζυγος του θύματος και σύντροφος της κατηγορουμένης στο έγκλημα του Κορωπίου.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του στην υπόθεση. Και συγκεκριμένα, το γιατί δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει αλλά αντίθετα, κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο 45χρονος φαίνεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.

Ενοχή

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως σημείωσε στην αγόρευσή της, η ανθρωποκτόνος πρόθεση της 35χρονης προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».Επιπλέον επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της.Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

«Συγγνώμη»

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της ζήτησε συγνώμη για την πράξη της.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά.Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον». Όπως είχε ισχυριστεί και στο πρωτόδικο δικαστήριο, με το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα : «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σς η 35χρόνη) , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.