Δολοφονία Σολόνικ: Το μπέρδεμα που οδήγησε στη σύλληψη λάθος ανθρώπου

Λάθος άνθρωπο συνέλαβε τελικά η αστυνομία την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, στο Θεσσαλονίκη, ως ηθικό αυτουργό για τις δολοφονίες του Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της φίλης του Σβετλάνα Κόττοβα, πίσω στο μακρινό 1997 στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΕΛΑΣ, η λάθος σύλληψη που έγινε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οφείλεται σε ένα μπέρδεμα με τα στοιχεία του διωκόμενου με διεθνές ένταλμα για τη δολοφονία Σολόνικ, τα οποία ταυτίζονται με τα στοιχεία του συλληφθέντα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τόσο ο καταζητούμενος όσο και συλληφθείς 48χρονος, χρησιμοποιούσαν τα ίδια στοιχεία ταυτότητας, δήθεν ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ, με μόνη διαφορά τη χρονολογία γέννησης.

Επίσης, επειδή και ο 48χρονος είναι σεσημασμένος, αλλά για ναρκωτικά, υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματά του στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ.

Την Τρίτη, οι ελληνικές Αρχές έλαβαν ένα σήμα από την Ιντερπόλ Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο, άτομο με τα στοιχεία του καταζητούμενου για τη διπλή δολοφονία το 1997 αναχώρησε από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη και μόλις ο 48χρονος Γεωργιανός έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι ήταν σεσημασμένος και έτσι εμφανίστηκε από τις Αρχές ότι ήταν ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Σολόνικ και της φίλης του.

Ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από πιο λεπτομερή έρευνα της Ασφάλειας, αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν άλλος άνθρωπος.

Προέκυψε μάλιστα ότι από το 2000 είχε συλληφθεί στην Ισπανία ένα Ρώσος μαφιόζος, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός για τα παραπάνω εγκλήματα. Ο συγκεκριμένος κακοποιός βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε φυλακές της Ρωσίας.

Έτσι, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, προκειμένου να ανακληθεί το φυλακιστήριο για τη δολοφονία, με το οποίο παραπέμφθηκε ο 48χρονος, και να αφεθεί ελεύθερος, καθώς στη χώρα μας δεν προκύπτει, αυτήν τη στιγμή, να έχει άλλες εκκρεμότητες με τον νόμο.

Οι δολοφονίες το 1997

Ο Σολόνικ, ένας από τους πλέον καταζητούμενος Ρώσους μαφιόζους-εκτελεστής «συμβολαίων θανάτου», είχε εντοπιστεί νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου 1997, σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης, στην Αττική. Οι δράστες φέρεται πως τον είχαν στραγγαλίσει με σκοινί, εγκαταλείποντας το πτώμα του μέσα σε θάμνους, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του ίδιου έτους, αστυνομικοί ανακάλυψαν στο Λαγονήσι, κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Σολόνικ, το πτώμα της 19χρονης φίλης του, που ήταν φωτομοντέλο. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί τεμαχισμένη και τα μέλη της εντοπίστηκαν θαμμένα σε βάθος ενός μέτρου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ