Δολοφονία Γιάννη Μακρή: «Θα προσφύγουμε για να κριθεί εκ νέου ο 2ος κατηγορούμενος» – Τι λέει στο enikos.gr ο Γιάννης Μαρακάκης

Την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας, σχολίασε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: «Ποιος θα μου γυρίσει τον άνδρα μου πίσω;» ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Μίλησε για «δικαίωση» όσον αφορά στην κρίση του δικαστηρίου για τον πρώτο και βασικό κατηγορούμενο, ενώ χαρακτήρισε «μη ορθή», λόγω έλλειψης εμπειρίας, την κρίση των ενόρκων που οδήγησε στην απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του δεύτερου κατηγορούμενου, αναφέροντας ότι θα κάνουν προσφυγή ώστε ο 37χρονος να κριθεί εκ νέου.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο – Αθώος λόγω αμφιβολιών ο αδελφός του

«Ήταν μία δικαίωση όσον αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο αφού κανένας από τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης δεν έγινε δεκτός, δεν του ορίστηκε κανένα ελαφρυντικό το οποίο σημαίνει ότι το δικαστήριο έχει ακλόνητη άποψη για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο επιβεβαιώνοντας ότι είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο δολοφόνος του Γιάννη», τόνισε στο enikos.gr o δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μαρακάκης.

Αναφορικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο κ. Μαρακάκης είπε ότι «κατά τον χρόνο της δολοφονίας βρισκόταν κι εκείνος στην Ελλάδα και οι τακτικοί δικαστές απεφάνθησαν ότι πρέπει να κριθεί ένοχος ως συνεργός. Ωστόσο οι ένορκοι οι οποίοι υπερτερούν σε αριθμό σε ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο είχαν αμφιβολίες και γι’ αυτό ο κατηγορούμενος απηλλάγη λόγω αμφιβολιών».

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Το ξέσπασμα της Βικτώριας Καρύδα στην δίκη—”Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε”

«Μετά την καθαρογραφή της απόφασης θα προσφύγουμε αρμοδίως για να κριθεί εκ νέου ο δεύτερος κατηγορούμενος θεωρώντας ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ένορκοι λόγω έλλειψης εμπειρίας παρασύρθηκαν σε μη ορθή κρίση», αναφέρει καταληκτικά ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Μαρακάκης
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης

 

Από την πλευρά της, η Βικτώρια Καρύδα στις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις της είπε: «αφαίρεσαν μία ψυχή, έφυγε ο άνθρωπός μου και μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο άνδρας μου. Πώς μπορώ εγώ να νιώθω; Ποιος θα μου γυρίσει τον άνδρα μου πίσω; Είναι ψυχολογικός πόλεμος και είμαστε εδώ 4,5 χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζω με αυτό τον θύμο, δεν δέχομαι που ο άνδρας μου δεν είναι μαζί μου. Πώς μπορώ να νιώθω;».

«Σκέφτομαι τον άνδρα μου κάθε μέρα, λείπει από την ζωή μου. Ο άνθρωπός μου λείπει από την ζωή μου» είπε η Βικτώρια Καρύδα στην εκπομπή T-live και πρόσθεσε: «Ζω για τα παιδάκια μου, με κάνουν χαρούμενη αυτά και οι φίλοι μου. Θέλω τον άνδρα μου πίσω. Δεν θα γυρίσει ποτέ και δεν μπορώ να το δεχτώ. Ζω με αυτό το βάρος και με αυτόν τον πόνο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές στην ζωή μου. Είμαι και μπαμπάς και μαμά. Προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά με σωστό τρόπο και να έχουν δυνατό χαρακτήρα. Αυτό είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Τα παιδιά μου γράφουν ακόμα γράμματα και βάζουν πίσω από τις φωτογραφίες του μπαμπά, ότι τους λείπει και ζητούν ένα θαύμα να γυρίσει πίσω».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος Βούλγαρος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας.

Του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντιθέτως, ο 37χρoνος αδελφός του, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ