Δολοφονία Άλκη: Θέμα ωρών η παράδοση του 20χρονου – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές εκφράζει μέσω του δικηγόρου του ο Αλβανός που διαφεύγει για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος, μεταφέροντας τη θέση του, τόνισε αρχικά σύμφωνα με το thesstoday.gr, ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το «ατυχές και δυσάρεστο συμβάν», ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του» δήλωσε ο δικηγόρος.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπυράτος απάντησε σε δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον εντολέα του, υπογραμμίζοντας ότι «είχε πει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα 20 έτη. Ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα, να συναινέσει -ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία- και να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με έναν δικηγόρο με εξουσιοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Διότι έχει να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν στον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

Μάλιστα ο δικηγόρος του Αλβανού που διαφεύγει, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα ενημερώσει για το πού και πότε θα παραδοθεί ο εντολέας του, ενώ σημείωσε ότι ήδη από χθες το απόγευμα οι ελληνικές Αρχές είναι ενήμερες για την απόφασή του, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εκδόσεώς του.

«Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος έχει ένα ενδιαφέρον», πρόσθεσε ο κ. Σπυράτος.

«Είναι συντετριμμένος»

Η βασική δήλωση του 20χρονου σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι «είναι συντετριμμένος για το περιστατικό» και ότι «είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», ενώ στην πορεία σύμφωνα με τον κ. Σπυράτο θα εκθέσει και νέες θέσεις.

«Η αρχική του θέση είναι ότι είχε έναν περιφερειακό ρόλο στο συμβάν», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι χθες εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ο 20χρονος, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος και τελικά προφυλακίστηκε, είχε διαφύγει, όπως έλεγαν οι πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή στην Αλβανία.

Η εξέλιξη με την παράδοση του 20χρονου θα έρθει μετά και από εκείνη του επονομαζόμενου «Αθηναίου».

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή άλλοι 3 συλληφθέντες

Υπό άκρα μυστικότητα και από την πλαϊνή πύλη του Δικαστικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη εισήλθαν πριν από λίγο οι 3 κατηγορούμενοι, που θα απολογηθούν σήμερα, για την άγρια δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Θα βρεθούν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας και θα απολογηθούν για τα όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα που ο 19χρονος Άλκης ξεψύχησε έπειτα από χτύπημα με δρεπάνι. Ανάμεσά τους, όπως αναφέρει το thesstoday, θα απολογηθεί και ο 21χρονος Γ.Κ., τον οποίον οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό όπλο στην δολοφονική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, ενώ ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της Ελληνικής Αστυνομίας. Το παζλ της ανακρίτριας συμπληρώνεται αύριο, με τις καταθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ