Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Τι απαντά η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών – Αιχμές από την Ένωση Εισαγγελέων

Νέες δηλώσεις έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τις δηλώσεις της.

“Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα “κυνήγι μαγισσών” ή κάποιο κυνήγι ευθύνης. Αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η πολιτεία, όλοι μας ως πολιτεία, δεν καταφέραμε να σώσουμε το παιδί αυτό εγκαίρως. Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσων συμμετέχουμε στο παζλ της παιδικής προστασίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να δούμε πώς να δουλεύουμε καλύτερα, έτσι ώστε κανέναν παιδί να μην χάνεται στο μέλλον” δήλωσε η υφυπουργός στην ΕΡΤ, απαντώντας στην Εισαγγελία.

“Συνεχώς εντοπίζουμε και φτιάχνουμε κενά. Πλέον υπάρχει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία ώστε υπουργείο και τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αθήνα, κοιτάμε πολύ στενά τα ζητήματα ευαλωτότητας και ζητήματα Υγείας, όσο και στο κομμάτι τις προσχολικής αγωγής. Είμαι σίγουρη ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε αλλάξει πλέον σελίδα” τόνισε.

“Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν ελεγχόταν αν όλοι όσοι δουλεύουν σε δομές που απασχολούν παιδιά, δεν έχουν καταδικαστεί ή / και εκτελέσει ποινή για αδικήματα όπως η παιδεραστία. Αυτό ήταν ένα κενό το οποίο για 200 χρόνια δεν είχε αλλάξει” σημείωσε ακόμα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου.

“Με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και επικρίσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περί δήθεν ολιγωρίας, παραλείψεων και ευθυνών του Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών για την υπόθεση δολοφονίας του επτάχρονου, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, αφού, όπως ανακοίνωσε και η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δεν είχε περιέλθει σ’ αυτόν οποιαδήποτε πληροφορία, αναφορά ή καταγγελία, από οποιαδήποτε αρχή, φορέα ή ιδιώτη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπενθυμίζει  ότι, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων ενήργησε  έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν περιήλθε σ αυτόν καταγγελία για κακοποίηση άλλου ανηλίκου μέλους της ίδιας οικογένειας, προβαίνοντας άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αφαίρεση της επιμέλειας και την απομάκρυνση αυτού  από το περιβάλλον που ζούσε” αναφέρει η Ένωση και προσθέτει:

“Τονίζουμε ότι δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας σε βάρος δικαστικών λειτουργών, πρέπει να ανταποκρίνονται τουλάχιστον σε πραγματικά γεγονότα, να μην αποτελούν άσκηση ανεύθυνης κριτικής σε ενέργειες τους και  να μην αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Εκφράζουμε δε και πάλι την ευχή να αποφεύγονται δηλώσεις, με τις οποίες δημιουργείται στην κοινή γνώμη αρνητική εικόνα για την άσκηση των καθηκόντων των εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και των υπηρεσιών που τους υποβοηθούν, ιδίως σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν ανήλικους”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ