Διονύσης Σιμόπουλος: Έτσι “αποχαιρέτησε” τους διαδικτυακούς φίλους και ακολούθους του

Θλίψη έχει σκορπίσει στην επιστημονική κοινότητα, και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου του Διονύση Σιμόπουλου. Ο σπουδαίος αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος φαίνεται πως προετοιμαζόταν για το τέλος του, όπως προκύπτει από σημερινή ανάρτηση που έκαναν τα παιδιά του. Δύο ημέρες πριν τον θάνατό του είχε ζητήσει από τα παιδιά του, όταν αυτός θα “φύγει”, να αλλάξουν την φωτογραφία εξωφύλλου στο προφίλ του στο Facebook.

“Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. ‘Έφυγε’ με χαμόγελο στα χείλη”, σχολιάζουν τα παιδιά του σε αυτή την δημοσίευση.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε βραβευτεί για την συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων καθώς επίσης και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

Δεν έκρυβε το γεγονός ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο, γεγονός που αποδείκνυε την γενναιότητά του.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ΕΡΤ τον περασμένο Οκτώβρη, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

“Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς – εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου – αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος”, σημειώνοντας ότι ακολούθησε τις πιεστικές παροτρύνσεις δυο φίλων του γιατρών, οι οποίοι του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του, προκειμένου – επειδή είναι γνωστός – να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

“Σε αυτά τα 3 χρόνια που έχουν περάσει, έχω πάρει μηνύματα από ανθρώπους από όλη Ελλάδα που έχουν βοηθηθεί. Οπότε για αυτό και μόνο άξιζε”, είχε πει. “Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του πλανηταρίου το 2023”, είχε επισημάνει ο Διονύσης Σιμόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ