Δικηγόρος Γεωργίας Μπίκα: “Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση” – Τα επόμενα βήματα και η ψυχολογία της 24χρονης

Εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο δικηγόρος της νεαρής γυναίκας επιβεβαίωσε ότι η ανάκριση έκλεισε χωρίς να αποδειχθεί ομαδικός βιασμός και πλέον, αναμένεται η εισήγηση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να αποφασιστεί εάν η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο ή όχι, με έναν κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος της Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στην εκπομπή “Super Κατερίνα” περιέγραψε την ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

“Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου ο εισαγγελέας να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασιστεί τι κατηγορία θα απαγγελθεί. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει ή να πάει στο ακροατήριο ή στο αρχείο, αυτό προβλέπει ο νόμος”, είπε ο συνήγορος της 24χρονης.

Ερωτηθείς για την εισήγηση που είχε κάνει η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα, ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις (εξέταση τρίχας, DNΑ κλπ), απάντησε ότι “αυτά τα αιτήματα απερρίφθησαν από την ανάκριση”.

“Κατά την άποψή μας η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο, όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός από έναν κατηγορούμενο. Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία της δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν και τα ευρήματα πάνω στο σώμα της, μετά την κλινική εξέταση. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 24χρονης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ