Δικηγόρος 11χρονου που δέχτηκε επίθεση από πίτμπουλ στο enikos.gr: Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση

Νέες δηλώσεις σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε το ανήλικο παιδί ηλικίας 11 ετών από σκυλί ράτσας πίτμπουλ στα Σπάτα (26/10), έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπελδεκος στο enikos.gr.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Το δικηγορικό μας γραφείο ήδη από τις 31/10/2023 ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας του ανήλικου παθόντος, και είναι προφανές ότι θα να ασκήσουμε το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος περί δήλωσης υποστήριξης κατηγορίας το προσεχές χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Με δεδομένα τα βαρύτατα κλινικά και ιατροδικαστικά ευρήματα δηλώνουμε ότι αναμένουμε να διαπιστώσουμε το νομικό χαρακτηρισμό που θα προσδώσει ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, και θα εισφέρουμε στοιχεία για την ορθότητα του, ούτως ώστε να είναι ανάλογος με την βαρύτητα της πράξης».

Επιπροσθέτως ανέφερε στο enikos.gr πως «δηλώνουμε ότι θα προβούμε στη διεκδίκηση αστικών αξιώσεων».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στην οδό Ανδριανού. Ο μικρός βγήκε για βόλτα με το ποδήλατό του και ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση από το πίτμπουλ.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, «το τετράποδο, αφού δάγκωσε τον ανήλικο στα πόδια, τον πέταξε από το ποδήλατο και προσπαθούσε να τον τραβήξει αρχικά από τα πόδια και έπειτα τον δάγκωσε στο κεφάλι και στον σβέρκο».

«Έγινε στον δρόμο, το κατέβασε από το ποδήλατο. Το πρώτο πρώτο που τον χτύπησε είναι στα πόδια. Είναι και στα δύο πόδια, από εκεί άρχισε και το πήρε σβάρνα στα πουρνάρια και το χτύπησε προς τα πίσω», τονίζει η μητέρα του ανήλικου.

Το αγόρι έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος, προσπάθησε να αποφύγει τα δαγκώματα και παράλληλα να απομακρύνει με τα χέρια του το πίτμπουλ. Το σημείο ήταν ερημικό και κανείς δεν περνούσε από εκεί για να βοηθήσει το παιδί, που δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα στον σβέρκο και στο κεφάλι. «Ο ανήλικος αφού πάλεψε για λίγα λεπτά με το τετράποδο, κατάφερε και το απώθησε βάζοντας το χέρι του, στο στόμα του σκύλου αρκετές φορές. Έπειτα σηκώθηκε και περπάτησε προς το σπίτι του, όπου τον βρήκε η μητέρα του», σύμφωνα με την αστυνομία.

Η μητέρα του 11χρονου περιγράφει ότι «προσπάθησε, άνοιξε το στόμα του και έβαλε τέσσερις φορές τα χέρια μέσα στο στομάχι του σκυλιού κι έτσι ζαλίστηκε κάπως το σκυλί, σαν να έκανε εμετό και έτσι απομακρύνθηκε. Σηκώθηκε, μετά ήρθε πάλι προς το μέρος του και μετά έπεσε κάτω και έκανε τον λιπόθυμο, σαν πεθαμένο, για να μπορέσει να φύγει το σκυλί».

Το παιδί, που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και έχανε αίμα, άρχισε να περπατάει με δυσκολία. Ο πατέρας του, θυμάται εκείνες τις στιγμές που φοβήθηκε για τη ζωή του γιου του και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του κηδεμόνα του ζώου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ