Δίκη ιστιοπλόου: Καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών η Αμαλία για τη σεξουαλική κακοποίηση – Τι είπε για το ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει σήμερα η αθλήτρια Αμαλία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη του 40χρονου ιστιοπλόου, τον οποίο η ίδια είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

Της Άννας Κανδύλη

Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Κατά πλειοψηφία είχε κριθεί αθώος για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της κοπέλας. Σύμφωνα με την καταγγελία της ο κατηγορούμενος την κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 12 ετών ενώ ήταν προπονητής της.

Το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση υπεβλήθη από του συνηγόρους της Αμαλίας και έγινε δεκτό από το δικαστήριο αν και η υπεράσπιση του ιστιοπλόου αντέδρασε. Όπως υποστήριξε η καταγγέλλουσα, δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση. Επιπλέον, είπαν ότι σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η αθλήτρια εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεση και την καταγγελία της.

Πρόεδρος: Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ….
Αμαλία: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.
Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.
Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ