Δίκη Γραικού: «Είναι δυνατόν ο κατηγορούμενος να έκανε ΚΑΡΠΑ στο θύμα ενώ δεν κάλεσε ποτέ το ΕΚΑΒ;» – ΒΙΝΤΕΟ

Με τις καταθέσεις των τεχνικών συμβούλων – ιατροδικαστών των δύο πλευρών και ενός μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου ολοκληρώθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, στη Θεσσαλονίκη.

Δίκη Γραικού: «Έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει» κατέθεσε ο διευθυντής της κτηνιατρικής για τον κατηγορούμενο

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού που παρέστη στην ιατροδικαστική εξέταση της σορού, Σωκράτης Τσαντίρης επεσήμανε αρχικά στην καταθέσή του ενώπιον του δικαστηρίου πως συμφωνεί με το πόρισμα της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου. Όπως περιέγραψε το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και στα πλευρά. Υπέστη βαριά θωρακική κάκωση (πάνω από 4 κατάγματα με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του πνεύμονα). “Κάτι τέτοιο αποτελεί αιτία θανάτου. Πιθανόν να προκλήθηκε από τουλάχιστον δύο λακτίσματα” εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της έδρας. Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως αιτία θανάτου του Γραικού ήταν η βαροιές θλαστικές κακώσεις που υπέστη στον θώρακα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Ο τεχνικός σύμβουλος του κατηγορουμένου Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφορικά με τον ισχυρισμό του εντολέα του πως εφάρμοσε ΚΑΡΠΑ στο θύμα, κατέθεσε μεταξύ άλλων πως προχωρά κάποιος σε μια τέτοια ενέργεια μέχρι να έλθει το ΕΚΑΒ, με τον συνήγορο της οικογένειας Γραικού Ν. Καραβελάκη να σχολιάζει πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε κάλεσε ασθενοφόρο.

Ο συνήγορος της συζύγου και των παιδιών του Δημήτρη Γραικού, Νικόλαος Καραβελάκης σχολίασε στο ThessToday μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας: “Καταδείχθηκε πως δεν γίνεται να μιλάμε για ένα τυχαίο γεγονός και ένα τυχαίο πλήγμα διότι ερμηνεύτηκαν και εξειδικεύτηκαν εκτενώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ο θανών. Ακόμη και ο ιατροδικαστής της πλευράς του κατηγορούμενου είπε πως ΚΑΡΠΑ εφαρμόζεις προκειμένου να σώσεις κάποιον μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ο κατηγορούμενος όμως δεν κάλεσε ποτέ το ΕΚΑΒ”.

“Άρα γιατί έκανε ΚΑΡΠΑ; Αυτή είναι η δική μας απορία και ελπίζουμε να την διαφωτίσει ο κατηγορούμενος αφού ο ιατροδικαστής που κάλεσε μας έδωσε απαντήσεις ως προς αυτό” είπε ολοκληρώντας ο κ. Καραβελάκης.

Όπως ανέφερε από πλευράς της στο ThessToday η συνήγορος των αδελφών του δολοφονηθέντα, Άρτεμις Δαλυνά: “Σήμερα είχαμε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία στο ακροατήριο. Ακούσαμε πάρα πολλά που είναι ανεπιβεβαίωτα και στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια καθώς η δική έχει διάρκεια. Δεν μπορώ να παραλείψω να σχολιάσω το γεγονός ότι μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, μέρες μετά τη δολοφονία του Γραικού μας είπε πως μετά το συμβάν μαζεύονταν κάθε Σαββατοκύριακο μετά το συμβάν και ψήνανε, ότι κάθε μέρα πίνανε καφέ στο καφενείο του, με κατηγορούμενο να είναι χαρούμενος και φυσιολογικός χωρίς δείγμα στεναχώριας και άγχους”.

“Αναρωτιέμαι αν είχε βρεθεί κάποιος άλλος στη θέση του αν μπορούσε να φερθεί με αυτό τον φυσιολογικό τρόπο” κατέληξε η συνήγορος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ