Δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση Πολάκη, τι είπε για τις προσλήψεις – Γεωργιάδης: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, όλα έχουν κάποια όρια»

Στις 13 Μαρτίου θα συνεχιστεί η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014, η οποία διεκόπη εν μέσω έντασης.

Της Άννας Κανδύλη 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ακόμη μία ερώτηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων με τον Άδωνι Γεωργιάδη που βρισκόταν στο ακροατήριο να ρωτά: «τι διαδικασία είναι αυτή;!». Η φράση του προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Άπατσιδη που βρισκόταν επίσης στο ακροατήριο και αντιπαρατέθηκε με άτομο της φρουράς του υπουργού, ζητώντας την προστασία του εισαγγελέα της έδρας. Την οργή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε και το ότι ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να διακόψει την κατάθεσή του λόγω δουλειάς.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ υπολογίστε ότι έχω κι εγώ εργασίες! Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση Πολάκη

Σε υψηλούς τόνους δόθηκε η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014 με κατηγορούμενους τον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου.

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε ως μάρτυρας μετά από αίτημα που υπέβαλε ο ίδιος στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας κι έγινε δεκτό από το Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο υπουργός υγείας Άδωνiς Γεωργιάδης, που έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης την κατηγορουμένων.

Οι προσλήψεις

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε ότι λίγο αφότου ανέλαβε έλαβε ένα χαρτί στο γραφείο του που έλεγε «δείτε τα αίσχη του Άδωνι». Το χαρτί είχε ονόματα και δίπλα ημερομηνίες πρόσληψης και λήξης της σύμβασης λίγες ημέρες πριν φύγει ο Αδωνης Γεωργιάδης. «Υπάρχει το χαρτί στη δικογραφία. Πήγα στη εισαγγελέα Ράικου τότε. Λέω έχουμε καραμπινάτη υπόθεση ρουσφετολογικών διορισμών που είναι πάνω από το όριο των μετακλητών. Μέχρι 6-7 μπορείς να προσλάβεις. Το όριο αυτό είχε εξαντληθεί προφανώς για τον κ. Γεωργιάδη. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι 22 ήταν ΔΕ και προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ που τοποθετήθηκαν στο γραφειο τύπου του κ. Γεωργιάδη. Ήταν ρουσφέτια του, τα οποία διόρισε με αυτό το μηχανισμό. Αν δείτε αναλυτικά τα προσόντα τους… υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί που ήταν η υπηρεσία τους, ήταν αργομισθίες κάποιοι… Από την εισαγγελία μου ζήτησαν στοιχεία. Πήγα δυο φορές γιατί την προχωρούσαν οι υποθέσεις. Όχι μόνο αυτή. Όταν σηκώσαμε το καπάκι βγήκε ζόφος. Έδωσα και κατάθεση στις 30 Μαΐου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόσφεραν υπηρεσία, ήταν εξυπηρέτηση ρουσφετιών και στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Φαίνεται ότι είχαν σχέση με την Ελληνική Αγωγή, φαίνεται ότι πληρώθηκαν από το υπουργείο υγείας, ενώ υπήρχε απαγόρευση προσλήψεων τότε. Τα προσόντα υπήρχαν από ΔΕ μέχρι… αερόμπικ!».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε σε δικαστική απόφαση που αφορά άλλη υπόθεση και διαφορετικά πρόσωπα, με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να διαμαρτύρονται. «Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση που δεν παρίσταται πολιτική αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ να ζητά την επανόρθωση της ζημιάς και από τον ΕΟΔΥ» σημείωσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε: «τρεις ημέρες πριν τη δίκη πάρθηκε στο ΔΣ μια απόφαση τεράστιου νομικού βάθους… να γραφτεί στα βιβλία δηλαδή! Για να μην παρασταθούν στη δίκη. Ενώ είχαν πάρει τρεις πρόεδροι απόφαση ότι θα παρασταθούν, εμφανίζεται μια κυρία στο ΔΣ και λέει ότι υπάρχει εισήγηση κάποιου Γουλιέλμου που λέει ότι αν τυχόν αθωωθούν οι κατηγορούμενοι θα μας ζητήσουν χρήματα και άρα να μη παρασταθούμε! Ποιο πανεπιστήμιο πρέπει να έχεις τελειώσει για να πεις τέτοιο πράγμα!».

Πρόεδρος: Είπατε για 22 άτομα που προσλήφθηκαν για μη νόμιμους λόγους. Ο κ. Γεωργιάδης κατάθεσε ότι κάλυπταν ανάγκες υλοποίησης προγραμμάτων για επιδημίες – πανδημίες όπως ο Η1Ν1. Ότι αυτά έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη να γίνουν αυτά. Εννέα φαίνονται να έχουν εργαστεί εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ…

Πολάκης: Δεν υπάρχουν αυτά! Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες! Οι περισσότεροι ήταν γραφείο τύπου του κ. Γεωργιάδη; Από το τηλεφωνικό κέντρο πως ακριβώς έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στην επιδημία; Υπάρχει μια κυρία που φέρεται να εργάστηκε στο Γεννήματα στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων! Λες πάει να πολεμήσει την πανδημία. Αλλά το πόρισμα λέει πως 2 μέρες μετά την πήγαν στην ψυχιατρική εφήβων! Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ρουσφέτια!

Σε σημείο της κατάθεσής του ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι υπάρχουν έγγραφα για προσλήψεις που φτιάχτηκαν μετά και είναι πλαστά με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να αντιδρά έντονα.

Αλέξης Αθανασόπουλος: Ο μάρτυρας πετάει λάσπη! Είναι ντροπή αυτά που λέει. Διαπράττει αδικήματα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου!

Πρόεδρος: Για εσάς το λέει;

Αλέξης Αθανασόπουλος: Όταν το λέει για τους πελάτες μας, δεν μας αφορά;

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι οι προσληφθέντες ήταν «μετακλητοί Γεωργιάδη» ενώ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι κάποια εξ αυτών ό Τάσος εργάστηκαν. Ο ίδιος υποστήριξε πως σπαταλήθηκαν και χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις και όχι από χορηγίες της Estée Lauder και του ΟΠΑΠ, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά. «Το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου το έκαναν μη πω τι! Ότι πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ένα εξάμηνο είχε γίνει κόλλυβα! Έχει γίνει έλεγχος και αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί πληρωνόντουσαν από κρατική επιχορήγηση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ