Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου – ΦΩΤΟ

Στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η χήρα του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου, Τζώρτζια. Η Τζώρτζια Γλέζου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα και στη συνέχεια κάθισε στα έδρανα του ακροατηρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων.

Όπως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση, 455η της δίκης της Χρυσής Αυγής, θα είναι αυτή που θα κρίνει την “ανάλογη και δίκαιη τιμωρία” που επιτάσσει ο νόμος με την επιμέτρηση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι εκτιμήσεις είναι πως σήμερα το βράδυ το δικαστήριο ενδέχεται να ανακοινώσει τις ποινές και πως η 456η συνεδρίαση -πιθανότατα την Δευτέρα- θα είναι η πλέον κρίσιμη για τους καταδικασθέντες, καθώς τότε θα κριθεί το ζήτημα της φυλάκισης.

Η διαδικασία σήμερα, που ξεκίνησε με την απρόσμενη τοποθέτηση-απάντηση της Εισαγγελέως στις σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης για την εισήγηση της επί των ελαφρυντικών, θα αναλωθεί τις πρώτες ώρες με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά . Η διαδικασία δευτερολογιών ξεκίνησε χθες , μετά την τοποθέτηση της Εισαγγελέως που ζήτησε μόνο μία ελαφρυντική περίσταση για συγκεκριμένη κατηγορία κατηγορουμένων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων της υπεράσπισης. Η τοποθέτηση της Εισαγγελέως, που φαίνεται να προκαλεί πολλά σχόλια στο νομικό κόσμο με πρώτους του συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής που την χαρακτηρίζουν νομικά εσφαλμένη, φαίνεται να αναγκάζει την υπεράσπιση να τοποθετηθεί με πιο οργανωμένη νομική τεκμηρίωση των αιτημάτων της, καθώς οι πρώτες τοποθετήσεις που έγιναν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περιείχαν πιο διευρυμένες αιτιολογίες για τα ελαφρυντικά, όπως η αγάπη στα ζώα, ο γάμος με την ίδια γυναίκα, η χριστιανική πίστη, ο εθελοντισμός κ.α.

Έτσι, παρά τις 11 ώρες που διήρκησαν οι αγορεύσεις μετά την ανακοίνωση της επί της ενοχής απόφασης, πλέον -μετά τη θέση της κ. Αδαμαντίας Οικονόμου- οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων φαίνεται να επιθυμούν να δώσουν μία αυστηρά “πιο νομική” μάχη, επικαλούμενοι νομολογία, αποφάσεις κ.α. Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση των αγορεύσεων με την τοποθέτηση των πλέον των 20 συνηγόρων, μεταξύ αυτών και εκείνοι πρώην βουλευτών και της διευθυντικής ομάδας, που υπολείπονται από τον κατάλογο των 57 κριθέντων ενόχων εκ των οποίων οι 50 είναι για εγκληματική οργάνωση. (σσ Οι 7 για διεύθυνση και οι υπόλοιποι για ένταξη).

Πηγή φωτό: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ