Δίκη Χρυσής Αυγής: Η απάντηση της εισαγγελέως στους συνηγόρους υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά

Της Άννας Κανδύλη

Απάντηση στους συνηγόρους υπεράσπισης έδωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι άφησαν αιχμές χθες για λιγοψυχία της, καθώς αν και η πρότασή της επί της ενοχής για την εγκληματική οργάνωση ήταν απαλλακτική, αρνήθηκε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους περισσότερους κατηγορούμενους.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τροποποίησε την πρόταση της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ