Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ξεκίνησε η κατάθεση της Αμαλίας κεκλεισμένων των θυρών

Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η κατάθεση της 22χρονης Αμαλίας, που κατηγορεί τον πρώην προπονητή της στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ωρωπού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια από τα 12 έως τα 14 της χρόνια.

Της Άννας Κανδύλη

Πρόκειται για την πρώτη που κατήγγειλε σεξουαλική της κακοποίηση μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία άνοιξε το ελληνικό metoo.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου της καταγγέλλουσας Κλειώς Παπαπαντολέων, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που, όπως είπε, «στηρίζω την πρότασή μου και μόνο στην ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας».

Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορουμένου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή. Ο πρώην προπονητής, που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, την ώρα που ο εισαγγελέας διάβαζε το εις βάρος του κατηγορητήριο έκλαιγε συνεχώς. Εμφανώς αναστατωμένοι ήταν και οι γονείς του.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο κατηγορούμενος τοποθετήθηκε επ’ αυτού μέσω των συνηγόρων του. “Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στο πλαίσιο των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας”, τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος μίλησε για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό. “Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία”, διευκρίνισε ο Θ. Μαντάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ