Διευθυντής ζωολογικού κήπου μαγείρεψε τέσσερις μικρές κατσίκες για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Ένας πρώην διευθυντής ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo του Μεξικού κατηγορείται επισήμως για μια σειρά παραπτωμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ των οποίων το μαγείρεμα μικρών κατσικιών για ένα πάρτι του προσωπικού.

Ο José Rubén Nava Noriega είναι πιθανώς ο βασικός υποψήφιος για τον τίτλο του χειρότερου διευθυντή ζωολογικού κήπου στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo, ο Noriega φέρεται να πούλησε παράνομα ζώα, απέτυχε να καταγράψει σωστά τις γεννήσεις και τους θανάτους ζώων, έχασε με κάποιο τρόπο αρκετά ζώα και, ίσως το πιο σοκαριστικό απ’ όλα, έσφαξε και μαγείρεψε τέσσερις από τις δέκα κατσίκες του ζωολογικού κήπου για μια γιορτή του προσωπικού την Πρωτοχρονιά.

Όλα ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου, όταν ένας αγρότης από τη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο βρήκε ένα τραυματισμένο ελάφι στην ιδιοκτησία του και κάλεσε τις αρχές. Το ζώο είχε πολλά σημάδια δαγκώματος στο σώμα του και ήταν τραυματισμένο στο πόδι. Διαπιστώθηκε ότι το ελάφι είχε δραπετεύσει από τον ζωολογικό κήπο Chilpancingo, οπότε μεταφέρθηκε εκεί για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς, το ζώο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα και η έρευνα διαπίστωσε ότι τα τραύματά του είχαν συρραφεί χωρίς αναισθησία και τα κέρατά του είχαν αδικαιολόγητα κοπεί.

Ωστόσο, η περίπτωση του ελαφιού ήταν προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο José Rubén Nava Noriega, ο οποίος ήταν διευθυντής του ζωολογικού κήπου Chilpancingo μόνο για λίγους μήνες, είχε εμπλακεί σε διάφορες άλλες σκοτεινές συναλλαγές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε εγκρίνει συναλλαγές ζώων με πλαστά τιμολόγια για να δικαιολογήσει τις μεταφορές χρημάτων και είχε κανονίσει τη μεταφορά σπάνιων ταύρων watusi με αντάλλαγμα οικοδομικά υλικά και εργαλεία που δεν υπήρχαν πουθενά.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι από τον ζωολογικό κήπο έλειπαν διάφορα είδη, μεταξύ των οποίων 10 ερπετά, ένα ζαγκουρούντι, ένα κογιότ και αρκετά πουλιά, καθώς και τέσσερις από τις δέκα κατσίκες. Όπως προέκυψε, ο José Rubén Nava Noriega φέρεται να είχε σφάξει τις τέσσερις κατσίκες και να τις είχε σερβίρει στο προσωπικό σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι…

“Αυτές οι ενέργειες έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, επειδή δεν ήταν ζώα κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Γκερέρο στην El Pais Mexico.

Ο Νοριέγκα αρνείται ότι έσφαξε τις τέσσερις κατσίκες, αλλά οι αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όντως εξουσιοδότησε το προσωπικό να σκοτώσει και να μαγειρέψει τα ζώα. Ο διευθυντής έχει έκτοτε απολυθεί και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ