Διευκρινίσεις από την Περιφέρεια Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη: «Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε»

Με αφορμή αναφορές σχετικά με τη σημερινή λειτουργία των σχολείων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τα ξημερώματα την Αττική, με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι:

«Από εχθές το βράδυ οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική.

Μετά και την αποστολή του μηνύματος 112 από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τη σύσταση προς όλους τους κατοίκους της Αττικής να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η αρχική μας σκέψη ήταν να προχωρήσουμε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Άποψη η οποία εξακολουθούσε να επικρατεί μέχρι και τις 6.45 το πρωί, που σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και χωρίς να έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.,

Ουδέποτε βγάλαμε ανακοίνωση ως Περιφέρεια Αττικής, παρά μόνο εκφράσαμε την αρχική μας εκτίμηση βάσει και του μηνύματος 112, που καλούσε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και να μην μετακινούνται άσκοπα.

Ακολούθως και μόλις λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τους μετεωρολόγους πως το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, γνωστοποιήσαμε την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, με την επισήμανση ότι κάποιοι Δήμοι ενδέχεται να λάβουν μία διαφορετική απόφαση κατόπιν σχετικής αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων και να προβούν οι ίδιοι σε σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες. Όπως και έγινε.

Υπογραμμίζουμε πως εμείς από την αρχή της θητείας μας προχωρούμε σε σχετικές αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας, με γνώμονα την ασφάλεια τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ