Διάρρηξη στον Διόνυσο: Οι πίνακες στόχος των δραστών – Είχαν πληροφορίες εκ των έσω;

Ήταν οι πίνακες ο αρχικός στόχος των δραστών; Είχαν πληροφόρηση εκ των έσω για το τι ακριβώς θα βρουν στο σπίτι του 67χρονου επιχειρηματία στον Διόνυσο; Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής κάνουν “φύλλο και φτερό” τη λίστα με τα έργα τέχνης των διάσημων καλλιτεχνών, ενώ στο ραντάρ των ερευνών μπαίνουν ενδεχόμενοι κλεπταποδόχοι και δίκτυα διακίνησης έργων τέχνης.

Διόνυσος: Διάρρηξη με λεία «μαμούθ» σε μεζονέτα – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες της διάρρηξης με λεία – μαμούθ να στάθηκαν απλά τυχεροί και να βγήκαν 200.000 ευρώ αλλά και τόσους πίνακες χωρίς να ήταν προετοιμασμένοι. Το γεγονός ότι είχαν τροχό με τον οποίον άνοιξαν και τα 3 χρηματοκιβώτια δείχνει ότι πρόκειται για επαγγελματίες που έδρασαν με χειρουργική ακρίβεια.

Όπως έγινε γνωστό οι διαρρήκτες απενεργοποίησαν τον συναγερμό και αποσύνδεσαν το καλώδιο τηλεφώνου και internet. Στη συνέχεια, αφού έβαλαν σε κουβά με νερό τη σειρήνα του συναγερμού, κάτι που βλέπουμε και σε ταινίες του Χόλιγουντ, “τρύπωσαν” στο εσωτερικό παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα του 1ου ορόφου της μεζονέτας που βρίσκεται στην οδό Μαγνησίας.

Γνώριζαν πότε θα απουσίαζε ο ιδιοκτήτης και τι έπρεπε να κάνουν για να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό; Δεν αποκλείεται πρόσωπο από το φιλικό ή στενό επαγγελματικό κύκλο του επιχειρηματία να βοήθησε τους διαρρήκτες με πληροφορίες – κλειδιά για το σχέδιό τους.

Ένα μαύρο και ένα σκισμένο μπορντό γάντι εντόπισαν οι αστυνομικοί στο υπόγειο της μεζονέτας. Είναι τα μόνα στοιχεία που ίσως άφησαν πίσω τους οι δράστες και αυτή τη στιγμή τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ προσπαθούν να δουν αν υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ