Διανομή 100 τόνων τροφίμων σε απόρους

Διανομή 100 τόνων τροφίμων σε απόρους

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας «Δικαίωμα τροφής- Ανάγκη αλληλεγγύης», στο πλαίσιο του οποίου θα διανεμηθούν περίπου 100 τόνοι τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, υλοποιεί ο Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας σε συνεργασία με τη γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση «Secours Populaire Francais».

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση στον πολυχώρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» και διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας στην Πετρούπολη, ενώ χτες πραγματοποιήθηκε διανομή στη Νέα Ιωνία.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει διανομή στην Πάτρα και θα ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές πόλεις.

«Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε στην αλληλεγγύη και τον αποδέκτη, να κατανοήσει ότι έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την τροφή του και για να το κάνει αυτό πρέπει να συμμετέχει στις δράσεις αλληλεγγύης», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας, Ευαγγελία Γερακάρη.

Τα τρόφιμα χορήγησε η γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση «Secours Populaire Francais» (SPF), που τα συγκέντρωσε μέσα από το δικό της δίκτυο αλληλεγγύης στη Γαλλία.

Η γαλλική οργάνωση έχει εταίρους σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1945 και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες γαλλικές εθελοντικές οργανώσεις που δίνουν αγώνα ενάντια στην αβεβαιότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στην Ελλάδα δρα τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας ιδρύθηκε το 2013 από ομάδα πολιτών με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Πέρυσι οι δύο οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε διανομή σχολικών ειδών και γραφικής ύλης.

Στόχος της συνεργασίας των δύο οργανώσεων είναι και η μεταφορά τεχνογνωσίας από τους Γάλλους για τον τρόπο που γίνεται η διανομή ανθρωπιστικού υλικού. «Οι Γάλλοι εφαρμόζουν μια μακρά διαδικασία διαπαιδαγώγησης των πολιτών στην αλληλεγγύη, όπου οι εθελοντές γίνονται και λήπτες και το αντίστροφο», επισημαίνει η κ. Γερακάρη.

 

Διαβάστε επίσης

Κεγκέρογλου: Στέγη και κοινωνική επανένταξη για 1.200 αστέγους

Σίτιση για 165.000 άπορους έως το 2020

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ