Διαμαρτυρία εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα: Ανεβασμένα ρολά, κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σήκωσαν τα ρολά των καταστημάτων τους, όχι για να πραγματοποιήσουν κάποια πώληση, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης που ανέστειλε τη λειτουργία τους και η οποία τους αναγκάζει να παραμείνουν κλειστοί.

Ενδεικτικά, στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης οι καταστηματάρχες βρέθηκαν στις επιχειρήσεις τους, άνοιξαν κανονικά τα φώτα, σαν να λειτουργούσαν κανονικά, κρεμώντας έξω από αυτά πινακίδες διαμαρτυρίας και ένα μεγάλο μαύρο πανί.

Μιλώντας στο grtimes.gr, οι ίδιοι γνωστοποίησαν ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πωλήσεις, αλλά η διαμαρτυρία τους έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ αναμένουν τις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης. Η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών στον Δ. Παύλου Μελά, Ιφιγένεια Τοσίδου, τόνισε μάλιστα ότι η ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για καταστροφή.

Η κ. Τοσίδου επεσήμανε ότι όλοι οι καταστηματάρχες, πέραν από καθαριότητες και απολύμανση, είχαν προχωρήσει κανονικά σε παραγγελίες εμπορευμάτων, καθώς είχαν την πεποίθηση ότι από σήμερα θα άνοιγαν κανονικά.

Σημειώνεται ότι οι καταστηματάρχες στο άκουσμα της απόφασης της κυβέρνησης να τους κρατήσει κλειστούς εξοργίστηκαν, ενώ τώρα καθιστούν σαφές ότι δεν θέλουν χρήματα αλλά να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να μπορέσουν να δουλέψουν μετά από τόσους μήνες.

Σε δηλώσεις προέβη και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της ώστε να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Διαμαρτυρία στην Πάτρα

Παράλληλα, στην Πάτρα οι έμποροι προέβησαν σε συμβολικό άνοιγμα, καθώς μετέβησαν μεν στα μαγαζιά τους, χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.Οι ίδιοι αποφάσισαν να βρεθούν κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, έχοντας τις πόρτες και τα φώτα τους ανοιχτά, ενώ στις πόρτες τους κόλλησαν το κηδειόχαρτο-αφίσα που δημιούργησε ο Σύλλογος του και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr, thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ