Δερβενοχώρια: Δεν ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά

Νέα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν μέσα σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια και η ανεύρεσή τους αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι μπορεί να ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου.

Πληροφορίες που μεταδίδει το anikolouli.gr αναφέρουν ότι τα τμήματα σκελετού που βρέθηκαν από σπηλαιολόγους σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στις 27 Οκτωβρίου, δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 10 χρόνια και η σορός του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθηγητής ανθρωπολόγος διενήργησε μία πρώτη ανθρωπολογική εξέταση στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών και, όπως προκύπτει, η παλαιότητα των οστών συμπίπτει χρονολογικά με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για ενήλικο άνδρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης που επικρατούν εντός του σπηλαίου. Σε καμία περίπτωση, πάντως, μεταγενέστερα.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο σε σύγκριση με την βάση εξαφανισμένων προσώπων. Θεωρείται ωστόσο απίθανο να υπάρξουν αποτελέσματα, καθώς εάν η χρονολόγηση είναι όντως αυτή, δεν υπάρχει βάση δεδομένων από εκείνη την εποχή. Εκτιμάται δηλαδή ότι είναι πιθανόν να μην ταυτοποιηθεί ποτέ σε ποιον ανήκουν τα οστά αυτά.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου είχε απαχθεί από το Παλαιό Φάληρο τον Αύγουστο του 2012 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Η έκθεση του Καναδού ερευνητή, που συντάχθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειας, φαίνεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη και οι δράστες εξαφάνισαν κάθε ίχνος του. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση καταδικάστηκαν, χωρίς την ανεύρεση πτώματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ