“Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου”

“Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου” 

 

Αναγνώστης του enikos.gr καταγγέλλει ότι θέλουν  να κλείσουν το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και να μοιράσουν τους μαθητές στο 1ο και το 4ο Γυμνασίο της περιοχής. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο μια επιτροπή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση,  πήγε στο Υπ. Παιδείας στο προγραμματισμένο ραντεβού. Σύμφωνα, με την καταγγελία, τίποτα δεν κύλησε ομαλά…

Στο κείμενο της καταγγελίας αναφέρεται: ” Σήμερα το πρωί υπήρχε ραντεβού με την Κα Μαρίνου Διευθύντρια στο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κου Παπαθεοδώρου. Το θέμα μας είναι να μην κλείσει το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου καθώς και κανένα σχολείο στο Χαλάνδρι”.

Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί. Όταν όμως η επιτροπή έφτασε εκεί ” μας είπαν ότι υπήρξε ένα έκτατο ραντεβού και γι’ αυτό η κα Μαρίνου δεν ήταν διαθέσιμη να συζητήσει μαζί μας”.

Και συνεχίζει: ” Μετά από χρονοβόρες αλλά άκαρπες διαβουλεύσεις με υπαλλήλους του Υπουργείου, και επειδή κανένας μας δεν είχε την πολυτέλεια να διαθέσει ολόκληρη τη μέρα του ελπίζοντας σε μια συνάντηση, όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε προς το γραφείο του Υφυπουργού, απαιτώντας να συναντήσουμε έναν αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα”.

Τίποτα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με την καταγγελία ” Εμφανίστηκε και μια «κλούβα» των ΥΜΕΤ, με τον επικεφαλής αστυνομικό, με εντελώς ανοίκειο ύφος, να απαιτεί να αποχωρήσουμε – από δημόσιο κτήριο! – αντιμετωπίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον Δήμαρχο και τους γονείς περίπου σαν χούλιγκαν”.

Τελικά, ύστερα από τις πιέσεις ” Η κα Μαρίνου, διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού, μας δέχτηκε τελικά σ’ ένα αμφιθέατρο στις 11:30 – 11:40π.μ. Δεν είχε άλλο χρόνο”.

Στο ραντεβού αυτό, τους είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για το κλείσιμο του 2ου Γυμνασίου.

Ο Γιώργος Κουράσης (δήμαρχος Χαλανδρίου) εκπροσωπώντας την πόλη του, της κοινοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι αντίθετη ως προς το κλείσιμο του 2ου Γυμνασίου.

Τους υπενθύμισε επίσης ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει παραχωρήσει ένα οικόπεδο στο οποίο μπορεί να χτιστεί εκεί κτήριο που θα στεγάσει το 1ο ΕΠΑΛ.

Η συνάντηση έληξε με την επιτροπή να καταθέτει πρωτοκολλώντας όλα τα έγγραφα που στοιχειοθετούν την αντίθεση στο κλείσιμο του 2ου Γυμνασίου.

 

Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεσή μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ