Δάφνη Καραβοκύρη: Η μάχη με την νευρική ανορεξία – «Ήμουν 62 κιλά και έφθασα να ζυγίζω 39,5»

Συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη έδωσε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, Δάφνη Καραβοκύρη, με αφορμή την νέο βιβλίο της.

Η δημοσιογράφος μίλησε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και την μάχη που έδωσε με την νευρική ανορεξία.

“Το βιβλίο αυτό κυρίως αναφέρεται στην παιδική μου ηλικία, στις δυσκολίες που αυτή είχε. Ήταν πολύ δύσκολα τα παιδικά μου χρόνια και ένιωθα και πάρα πολύ μόνη μου. Να θυμίσω ότι τότε ήταν άλλες οι εποχές. Δεν είναι σαν τώρα που μπορείς να μιλήσεις και να μοιραστείς και να «πεις δέχομαι βία στο σπίτι μου πως θα το αντιμετωπίσω;»” είπε αρχικά.

Μιλώντας για την μητέρα της η Δάφνη Καραβοκύρη ανέφερε: “Η μητέρα μου είχε και έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν πολύ δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η δική της διέξοδος ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει θα πονέσει και με τα λόγια και με τα χέρια του και με τις πράξεις του, γιατί δεν το ελέγχει.

Η μάχη με την νευρική ανορεξία

Στην συνέντευξη μίλησε και για την μάχη που έδωσε σε μικρή ηλικία, με την νευρική ανορεξία.

“Όταν με επισκέφθηκε αυτή η «κακή κυρία», η νευρική ανορεξία ήμουν 62 κιλά και έφθασα να ζυγίζω 39,5. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας, οπότε ήταν ένας συγκερασμός του τι έβλεπα από την δουλειά του πατέρα μου και των όσων συμβαίναν μέσα στο σπίτι. Ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Αποφάσισα να στερήσω από τον εαυτό μου, αυτό το κομμάτι.” θα πει αρχικά. Τώρα η ίδια δηλώνει πως έχει την καλύτερη σχέση με το φαγητό και πως η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν.

Ανήκει στο παρελθόν ως κατάσταση αλλά στο μυαλό ως θύμηση” θα αναφέρει.

Ενώ θα δηλώσει πως κατάφερε να βγει νικήτρια από την μάχη με την νευρική ανορεξία, διότι είχε δίπλα της τον πατέρα της, σημειώνοντας πως και η ίδια δούλεψε με το φαγητό με την βοήθεια διατροφολόγων και ψυχοθεραπευτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ