Χανιά: 11χρονη είπε τα κάλαντα στην νοηματική – Στέλνει μηνύματα για την διαφορετικότητα και την ισότητα

Η μικρή Αλίκη από τα Χανιά είναι μεταξύ άλλων, ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισε στην εκδήλωση του Δήμου για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μόλις, στα 11 της χρόνια, «τραγούδησε» στη νοηματική γλώσσα τον Μικρό Τυμπανιστή, θέλοντας να περάσει σε όλους ένα σημαντικό μήνυμα «Όλοι αξίζουμε το ίδιο».

Χριστούγεννα: Γιατί λέμε τα κάλαντα παραμονές των εορτών;

Το έναυσμα το έλαβε από τον δάσκαλό της και από μία δασκάλα παράλληλης στήριξης, καθώς εκείνοι της έμαθαν το τραγούδι. «Πήρα το θάρρος να το κάνω επειδή πιστεύω ότι είναι σημαντικό, αν υπήρχαν άνθρωποι που δεν ακούν, δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν τη γιορτή» είπε στο zarpanews.gr

«Προσπαθώ να περάσω το μήνυμα να μάθουν όλοι νοηματική, ώστε να κάνουν όλοι φίλους. Ειδικά ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Να μπορούν να συνεννοούνται και να έχουν μία δουλειά στο μέλλον» συνέχισε.

Χριστούγεννα: 9.000 αστυνομικοί στους δρόμους και αυξημένες περιπολίες στη διάρκεια των γιορτών

Ακόμη, τόνισε τη σημασία ανάδειξης του ζητήματος της ισότητας μεταξύ των φύλων και μίλησε για την πρωτοβουλία που πήρε στο σχολείο της. Πιο συγκεκριμένα, η Αλίκη εμπνευσμένη από ένα βιβλίο για τη Μαρία Κάλλας, έκανε ένα πρότζεκτ στο σχολείο της με κεντρικό νόημα, «οι άντρες να μην υποτιμούν τις γυναίκες, όπως κάνουν κάποιοι σήμερα. Αυτό που κάνουν, είναι λάθος ως και υποτιμητικό. Όλοι αξίζουν το ίδιο. Όλοι ίσοι και διαφορετικοί».

Κιβωτός του Κόσμου: Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ