Κιβωτός του Κόσμου: Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο Γιώργος Πρωτόπαππας μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης μίλησε στην εκπομπή του OPEN “Ανοιχτή Επικοινωνία”, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για όλα τα παιδιά στις δομές. «Γιατί είναι Χριστούγεννα με πολλά ερωτήματα, πολλές αμφιβολίες, πολλές ελπίδες» εξήγησε.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο «θησαυρός» της πρεσβυτέρας – Κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

«Είναι πρόσφατο το χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και επεμβάσεις κυρίως όσον αφορά στο προσωπικό.  Συγχρόνως επειδή έχουμε προχωρήσει σε αποδεσμεύσεις προσωπικού που ήταν κοντά στα παιδιά εδώ και καιρό, σίγουρα τους προκαλείται μια αναστάτωση. Θέλω να πιστεύω με θετικό πρόσημο, αλλά δεν παύει να βρίσκονται σε μια ανησυχία γιατί κανείς δεν ξέρει η επόμενη μέρα για αυτά αν θα συμβολίζει μια νέα χρονιά με ελπίδα, ή μια χρονιά από τα ίδια», τόνισε.

«Όλα τα παιδιά έχουν μια ανασφάλεια. Μας είδαν αλλά δεν μπορούν να έχουν την ωριμότητα να φανταστούν ότι ήρθαν αυτοί και θα μείνουν. Αυτό μόνο μέσα από την παρουσία μας, την διαφοροποίηση του προσωπικού και την αλλαγή κάποιου τρόπου λειτουργίας, θα μπορέσει να τους εμπνεύσει σιγουριά» συμπλήρωσε.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι λένε οι μητέρες των δύο παιδιών που έχουν καταγγείλει ασέλγεια

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν φέτος χριστουγεννιάτικες γιορτές στις δομές, ο κ. Πρωτόπαππας είπε ότι είναι δύσκολο, σημειώνοντας μάλιστα ότι για αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση.

«Το δικό μας μέλημα είναι πώς σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να έχουν Χριστούγεννα κάθε μέρα» ανέφερε και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τις δωρεές, που έχουν μειωθεί πάρα πολύ μετά τις αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Κιβωτός του Κόσμου: Πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το Ξέπλυμα – Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ