Χανιά: Εικόνες φρίκης με κακοποιημένα ζώα – Τι καταγγέλλουν φιλόζωοι στο enikos.gr

Νέο περιστατικό κακοποίησης κατήγγειλαν φιλόζωοι στα Χανιά.  Οι εικόνες των ζώων που βρέθηκαν μέσα σε ένα παλιό χοιροστάσιο σε χωριό του Δήμου Πλατανιά προκαλούν σοκ. 

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Για εικόνες που προκαλούν «οργή και αποτροπιασμό» έκανε λόγο σχολιάζοντας το περιστατικό στο enikos.gr η Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωικού σωματείου της πόλης, η οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι στο χωράφι εντοπίστηκαν 10 ενήλικα σκυλιά, πέντε κουτάβια, και ένα δεμένο άλογο.

Συγκεκριμένα, η κ.Σηφοδασκαλάκη περιγράφοντας τον χώρο στον οποίο βρέθηκαν τα άτυχα ζώα ανέφερε ότι «ήταν ένα χωράφι γεμάτο σκουπίδια, βαρέλια και πέτρες» και συνέχισε λέγοντας ότι «στο παλιό αυτό χοιροστάσιο υπήρχαν 10 υποσιτισμένα και αποστεωμένα σκυλιά γεμάτα τσιμπούρια, χωρίς νερό, δεμένα με 30 πόντους αλυσίδα».

Κακοποίηση Ζώων

«Υπήρχαν 5 κουτάβια τα οποία κυλιούνταν στον γεμάτο περιττώματα χώρο και ούρλιαζαν, ενώ την ίδια στιγμή βρέθηκε δεμένο κι ένα άλογο αποστεωμένο, το οποίο μάλλον είναι έγκυος».

Όπως τονίζει κ.Σηφοδασκαλάκη , «πολλά ζώα είχαν μπωλ με βρώμικο- σαν βούρκο- νερό πάνω από το οποία πετούσαν δεκάδες μύγες».

Σχολιάζοντας στο enikos.gr το σκηνικό εγκατάλειψης επεσήμανε ακόμη ότι «τα ζωάκια δεν είχαν εμβολιαστεί και ο ιδιοκτήτης δεν διέθετε κανένα νόμιμο έγγραφο».

Ο ιδιοκτήτης των ζώων, που είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία όπως αναφέρει η κ. Σηφοδασκαλάκη, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ. Ωστόσο, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Χανίων αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Κακοποίηση Ζώων

«Του έδωσαν διορία μέχρι τέλος του μήνα να επιμεληθεί τον χώρο, να φροντίσει για τα εμβόλια, το νερό και το φαγητό των ζώων. Ο ίδιος επικαλούμενος φόρτο εργασίας παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες μέρες είχε παραμελήσει τα ζώα, λόγω φόρτου εργασίας και δεσμεύτηκε από σήμερα να επισπεύσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες», συμπληρώνει η κ. Σηφοδασκαλάκη και καταλήγει:  «Αυτό δεν καθησυχάζει κανέναν οι εικόνες που είδαμε προκαλούν την οργή και τον αποτροπιασμό όλων».

Κακοποίηση Ζώων

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ