Χανιά: Αυτά είναι τα πέντε αξιολάτρευτα κουτάβια που βρέθηκαν κακοποιημένα σε χοιροστάσιο στον Πλατανιά – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζουν οι εικόνες των ζώων που εντοπίστηκαν μέσα σε παλιό χοιροστάσιο σε χωριό του Δήμου Πλατανιά στα  Χανιά,  όπου βρέθηκαν δέκα ενήλικα σκυλιά, πέντε κουτάβια, και ένα δεμένο άλογο. 

Σύμφωνα με την Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωικού σωματείου της πόλης, σε επικοινωνία της με το enikos.gr υπογράμμισε ότι τα πέντε κουτάβια είναι καλά στην υγεία τους και διαθέσιμα για υιοθεσία.

Σε προηγούμενη επικοινωνία της η κ. Σηφοδασκαλάκη είχε κάνει λόγο για εικόνες που προκαλούν «οργή και αποτροπιασμό», ενώ περιγράφοντας το σκηνικό εγκατάλειψης είχε αναφέρει ότι τα άτυχα ζώα βρίσκονταν σε «ένα χωράφι γεμάτο σκουπίδια, βαρέλια και πέτρες. Στο παλιό αυτό χοιροστάσιο υπήρχαν 10 υποσιτισμένα και αποστεωμένα σκυλιά γεμάτα τσιμπούρια, χωρίς νερό, δεμένα με 30 πόντους αλυσίδα».

Χανιά

«Υπήρχαν πέντε κουτάβια τα οποία κυλιούνταν στον γεμάτο περιττώματα χώρο και ούρλιαζαν, ενώ την ίδια στιγμή βρέθηκε δεμένο κι ένα άλογο αποστεωμένο, το οποίο μάλλον είναι έγκυος. Πολλά ζώα είχαν μπωλ με βρώμικο- σαν βούρκο- νερό πάνω από το οποία πετούσαν δεκάδες μύγες», είχε πει η κ. Σηφοδασκαλάκη.

Ωστόσο, μιλώντας σήμερα (12/4) στο enikos.gr, τόνισε ότι τα πέντε κουτάβια είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται για την ώρα στα χέρια των Αρχών, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι τα κουτάβια  είναι 1,5 ετών, ζυγίζουν το καθένα 1,5 κιλό και ψάχνουν για υπεύθυνες υιοθεσίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 6945900339

Τα κουτάβια που βρέθηκαν στο χοιροστάσιο

κουτάβια Χανιά

κουτάβια Χανιά

κουτάβια Χανιά

 

κουτάβια Χανιά

 

κουτάβια Χανιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ