Χαλκιδική: Στη φυλακή ο 70χρονος που πυροβόλησε τρεις ανήλικους

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν οι αρχές στον 70χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε τρεις ανήλικους, ύστερα από  φραστικό επεισόδιο, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο ηλικιωμένος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Χαλκιδική: Ο 80χρονος φοβήθηκε και πυροβόλησε τους ανήλικους λένε οι κάτοικοι – «Τον ενοχλούσαν για πλάκα»

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή, ενώ μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του, οδηγείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, καθώς ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και, κατά πληροφορίες, ο ανακριτής διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα καταλογισμού.

Χαλκιδική: «Ένιωσα το κεφάλι μου γεμάτο με αίματα» λέει ένας εκ των τριών ανηλίκων που πυροβόλησε ο 70χρονος

Οι ανήλικοι, δύο 17χρονοι κι ένας 15χρονος, είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου), χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι δύο εξ αυτών επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο τρίτος κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει για νοσηλεία.

Στο σημείο του επεισοδίου είχαν κληθεί αστυνομικοί, στη θέα των οποίων ο 70χρονος πυροβόλησε στον αέρα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος κατείχε παράνομα το όπλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ