Χαλκιδική: Μεγαλώνει η αγωνία για τον 28χρονο αγνοούμενο – Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου που το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε στη θάλασσα στη Χαλκιδική έπειτα από γλέντι μαζί με άλλους δύο φίλους του και έκτοτε αγνοείται.

Στις έρευνες, που διεξάγονται στη Χαλκιδική υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και σήμερα αναμένεται να ρίξουν υποβρύχιο drone προκειμένου να ερευνήσουν και τον βυθό.

]Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι τόσο από περιπολικό όχημα του Λιμενικού όσο και από πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν βοηθούν τις έρευνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr.

Στη Χαλκιδική θα φθάσει και η οικογένεια του 28χρονου που αγνοείται.

Πώς σώθηκαν οι άλλοι δύο φίλοι

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο φίλοι του 28χρονου, με τους οποίους βούτηξε στη θάλασσα, σώθηκαν. Ο πρώτος, ο 25χρονος Μπασίλ, σώθηκε μόλις λίγη ώρα μετά από σκάφος του Λιμενικού.

Ωστόσο, ο 30χρονος Ιβάν πάλευε με τα κύματα για 19 ώρες και βρέθηκε ζωντανός σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 30χρονος σώθηκε χάρη στην επιμονή του αλλά και μια μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Ο Ιβάν σημείωσε πως όταν η παρέα έπεσε στη θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα με αποτέλεσμα να χαθούν στα κύματα.

«Ο 30χρονος Ιβάν έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας εμφανώς αφυδατωμένος, ωστόσο η πολύ καλή φυσική του κατάσταση και το γεγονός πως ήταν δεινός κολυμβητής του έσωσαν τη ζωή. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μπάλα που βρήκε, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση, δηλαδή δεν κούραζε καθόλου τον εαυτό του και άφηνε τα θαλάσσια ρέματα να τον «παίρνουν» μαζί τους, ήταν αρκετά ψύχραιμος» αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, Αναστασία Χαλκιά.

Ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, παλιότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας είχε βάλει ταμπέλες στο σημείο, ωστόσο κάποιος πήγε και τις έβγαλε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ