Χαλκιδική: Αυτή είναι η μπάλα που έσωσε τη ζωή του Ιβάν

Μία μπάλα και όχι ένα κομμάτι σανίδας ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν στην Χαλκιδική.

Μια μπάλα που βρήκε εντελώς τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη μανιασμένη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική, έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε με την παρέα του στην παραλία Μύτη, ωστόσο τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα.

Πάνω σε αυτήν τη δερμάτινη μπάλα στηρίχθηκε για περίπου 18 ώρες ο Ιβάν ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Όπως είχε κάνει και ο Τομ Χανκς στη διάσημη ταινία Cast Away («Ο Ναυαγός») του 2000. Τότε μία μπάλα, στην οποία ο πρωταγωνιστής είχε δώσει το όνομα Wilson, είχε σταθεί το αποκούμπι του ήρωμα Τσακ Νόλαντ προκειμένου να μη χάσει τα λογικά του και το μυαλό του. Βαπτίζοντας τη συγκεκριμένη μπάλα, αυτή κατέστη ο άψυχος φίλος του για τα χρόνια που έμεινε ναυαγός σε ένα ακατοίκητο νησί στον Νότιο Ειρηνικό.

Η ζωή του 30χρονου Ιβάν σώθηκε από θαύμα ή καλύτερα από μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα, την ώρα που χαροπάλευε στη Χαλκιδική. Μια φουσκωτή μπάλα την οποία κρατούσε όλες αυτές τις εφιαλτικές ώρες για να ξεκουράζεται και να παίρνει δυνάμεις. Μια μπάλα που ίσως κρατήσει για πάντα, μετά τα όσα έζησε. Ο νεαρός βρίσκεται σε νοσοκομείο, όπως και ο 25χρονος φίλος του, που διασώθηκε πρώτος.

«Του έσωσε τη ζωή»

Με τον 30χρονο από τη Βόρεια Μακεδονία, τον πατέρα του και την μπάλα που έσωσε τη ζωή του νεαρού, δημοσίευσε φωτογραφίες από το Κέντρο Υγείας, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Είχα συνεχή ενημέρωση για την πορεία της διάσωσης και είμαι πολύ χαρούμενη για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του νεαρού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τρίτου αγνοούμενου. Ελπίζω πολύ γρήγορα να βρεθεί ζωντανό και το τρίτο παλικάρι». Ο νεαρός βρήκε μια μπάλα η οποία του έσωσε τη ζωή καθώς τον βοηθούσε όταν κουραζόταν», έγραψε στην ανάρτησή της.

«Χαιρόμαστε πολύ για το αίσιο τέλος. Το παλικάρι είναι καλά στην υγεία του, αρκετά αφυδατωμένος αλλά είναι καλά», ανέφερε νωρίτερα η κυρία Χαλκιά στο protothema.gr. «Πριν από λίγο μου είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα. Κατάφερε να κρατηθεί από την μπάλα για 19 ώρες. Είναι πολύ δυνατό παιδί και γυμνασμένο, έξυπνος και χειρίστηκε τον εαυτό του πάρα πολύ καλά», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ