Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή μέσα στο ΕΠΑΛ

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών συνέβη στο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας, πριν από περίπου μία εβδομάδα. Μαθητής του σχολείου τσακώθηκε με μαθητή άλλου Λυκείου μέσα στον χώρο του ΕΠΑΛ.

Ο καβγάς εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα και κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό του μαθητή, ο οποίος βγήκε από τον καβγά καταματωμένος, παρά την προσπάθεια άλλου μαθητή να χωρίσει τους δύο εμπλεκόμενους.

Το σοβαρό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών του σχολείου και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να επέμβουν οι καθηγητές, ώστε να αποφευχθεί ο άγριος ξυλοδαρμός του μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr μετά το περιστατικό η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να κλειδώσει με λουκέτο την εξώπορτα του σχολείου, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν εξωσχολικοί και μαθητές άλλων σχολείων.

Το μέτρο λειτούργησε αρχικά και η πόρτα άνοιγε συγκεκριμένες ώρες (κατά την άφιξη και αποχώρηση μαθητών), ενώ καθηγητής επέβλεπε την είσοδο και έξοδο των μαθητών.

Ωστόσο, το μέτρο ατόνησε τις επόμενες ημέρες, καθώς με τα κενά που υπάρχουν (λόγω απουσίας κάποιων καθηγητών, λόγω ασθενείας και άλλων λόγων), αλλά και της τακτικής των μαθητών να πηγαίνουν στα διαλλείματα στις κοντινές καφετέριες, κάθε λίγο και λιγάκι χρειαζόταν κάποιος να ξεκλειδώνει την πόρτα.

Το περιστατικό αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στα φροντιστήρια και στα υπόλοιπα μαθητικά στέκια της Χαλκίδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ