Χαλάρωση μέτρων: “Ναι” στις σχολικές εκδρομές και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αποφάσεις των ειδικών, αναφορικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει για τα επόμενα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα, φέρεται να αποφάσισε και να εισηγείται την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50%.

Στη σημερινή συνεδρίασή τους, οι ειδικοί αναλύουν την επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, που δείχνουν μία σταδιακή, παρότι αργή, αποκλιμάκωση. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ μείωση καταγράφει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζονται, λόγω της πανδημίας.

εστίαση - μπαρ

Τα βελτιωμένα στοιχεία φαίνεται ότι επιτρέπουν στους ειδικούς να εισηγηθούν την άρση κι άλλων περιορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο “τραπέζι” των ειδικών βρίσκονται και οι εξής προτάσεις:

  • Επιστροφή των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Εφόσον οι ειδικοί πουν το “ναι”, αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες
  • Επανέναρξη των συνεδρίων δια ζώσης
  • Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τα καρναβάλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να θέσουν βέτο στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων, επιτρέποντας να διεξαχθούν μόνο ορισμένες μικρές εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να γίνεται καλύτερος έλεγχος για το ποιοι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού. Έχουν εκφράσει, εξάλλου, πολλές φορές έως τώρα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μεγάλων παρελάσεων, που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που θα αποτελούσε πισωγύρισμα σε μία περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να σταθεροποιείται.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να γίνουν το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ