Bullying στο Αρσάκειο: Την Τρίτη η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για αποφάσεις, αναφέρει το σχολείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με αφορμή το περιστατικό bullying κατά του 15χρονου μαθητή από άλλους συμμαθητές του, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη (11/4) θα συνέλθει ο Σύλλογος Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, όπου θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους.

«Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για περιστατικά bullying στα σχολεία – «Πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή»

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους», τονίζει αρχικά η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, «η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους».

Αρσάκειο: «Άρχισα να δυσφορώ και κάποιος φώναξε ‘θα πνιγεί, βγάλτε το σχοινί’» – Συγκλονίζει ο 15χρονος που έπεσε θύμα bullying

«Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης των Αρσακείων Σχολείων.

 

Αρσάκειο: Ανακοίνωση για το περιστατικό άγριου bullying σε μαθητή – ΕΔΕ για ευθύνες εκπαιδευτικών

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ