Αρσάκειο: Ανακοίνωση για το περιστατικό άγριου bullying σε μαθητή – ΕΔΕ για ευθύνες εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο για το περιστατικό άγριου bullying σε μαθητή, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή εντός του ιδιωτικού σχολείου.

Άγριο bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Οι 15χρονοι παραλίγο να πνίξουν τον συμμαθητή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του διαλείμματος, έξι 15χρονοι εκ των οποίων πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν τον συμμαθητή τους, τον έδεσαν με σχοινί και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον κοροϊδεύουν. Οι 15χρονοι δεν δίστασαν να τυλίξουν το σχοινί στον λαιμό του συμμαθητή τους προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Τα σημάδια είδε η μητέρα του η οποία στη συνέχεια κατήγγειλε όσα έζησε το παιδί της στις Αρχές.

Το σχολείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Χειροπέδες σε 15χρονους για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου μέσα σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ