Μπόρις Κλέιμαν: Η απολογία του τερματοφύλακα και η εξέταση DNA

Με χειροπέδες στα χέρια, σκυθρωπός και εμφανώς αναστατωμένος, πέρασε την πόρτα του ανακριτή, το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην πλέον τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν, που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος 17χρονης μαθήτριας από το Βέλγιο, προσβολή αξιοπρέπειας ανηλίκου και κατοχή ναρκωτικών. Εντός του ανακριτικού γραφείου υποστήριξε ότι όλες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την έξοδό του σε νυχτερινό κέντρο στο Κολωνάκι, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, αποτελούν αποκύημα φαντασίας.

Μπόρις Κλέιμαν: «Αβάσιμες και ψευδείς οι κατηγορίες εις βάρος μου» – Η πρώτη απάντησή του για το Κολωνάκι

Των Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Μ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

«Δεν έκανα τίποτα. Είμαι αθώος. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Ολοι θα το δουν αυτό». Αυτά ήταν τα λόγια που έλεγε από την πρώτη στιγμή ο Κλέιμαν, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση.

Μπόρις Κλέιμαν: «Είμαι 100% σίγουρη πως είναι αθώος» δηλώνει η σύζυγός του

«Το μόνο που κάναμε ήταν να χορέψουμε μαζί. Αυτό ήταν όλο», δήλωσε ο τερματοφύλακας με καταγωγή από την Ουκρανία, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αιτήθηκε να κατασχεθεί το οπτικοακουστικό υλικό από το μπαρ στο Κολωνάκι, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ανυπόστατες και πως η μαθήτρια ψεύδεται. Παράλληλα, ζήτησε εξέταση DNA, ώστε να διαπιστωθεί ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τη 17χρονη.

Νωρίτερα, ο συμπαίκτης του Κλέιμαν, Ροντρίγκο Εσκοβάλ, εξηγώντας στον ανακριτή τι συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, τάχθηκε στο πλευρό του 32χρονου. «Ο Μπόρις τής είπε από την αρχή ότι είναι παντρεμένος με παιδιά. Η κοπέλα είναι εκείνη που τον έσπρωξε, επειδή εκείνος δεν την ήθελε. Της ζήτησε να τον αφήσει ήσυχο. Εκείνη όμως ήταν μεθυσμένη. Του φώναζε και δεν τον άφηνε να φύγει. Τότε ένας από τους φίλους της έβγαλε ένα μαχαίρι και πήγαν έξω. Δεν ψάχναμε μπελάδες. Ο Μπόρις δεν την άγγιξε, εκείνη τον άρπαξε από το χέρι κι εκείνος την απέφυγε», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εσκοβάλ, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Κλέιμαν στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο.

Μπόρις Κλέιμαν: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ

«Έφτιαξε μια ιστορία»

Υπέρ του πρώην τερματοφύλακα του Βόλου τάχθηκε και ο φυσικοθεραπευτής Ηλίας Τιμπαλάκης. «Ολα είναι ψέματα. Ενα από τα αγόρια της μαθήτριας θύμωσε που εκείνη καθόταν μαζί του και απαίτησε από εκείνη να φτιάξει μια ιστορία. Ολο το βράδυ καθόμουν μαζί με τον Μπόρις και δεν απομακρυνθήκαμε καθόλου ο ένας από τον άλλον», ανέφερε στον ανακριτή ο Ηλ. Τιμπαλάκης και προσέθεσε: «Ακόμα και αυτό που είπαν ότι καθόμασταν σε θέσεις VIP, δεν είναι αλήθεια. Ημασταν όλοι μαζί στο ίδιο μέρος και όλοι μας έβλεπαν. Απλά χορεύαμε και πίναμε. Τίποτε άλλο δεν έγινε».

Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης. Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπ. Κλέιμαν, βρέθηκε σε γνωστό μπαρ επί της οδού Σκουφά, στο Κολωνάκι, για να διασκεδάσει με τον συμπαίκτη του, Ρ. Εσκοβάλ. Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, γνώρισε την ανήλικη μαθήτρια από το Βέλγιο, η οποία βρισκόταν στη χώρα μας στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Η Βελγίδα μαθήτρια ήταν στο μπαρ μαζί με άλλους συμμαθητές της για να διασκεδάσουν, όταν, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 32χρονος προσπάθησε να την προσεγγίσει, φλερτάροντάς την.

Τα όσα κατέθεσε η ανήλικη προκαλούν το κοινό αίσθημα. Η ίδια τόνισε πως είχε ζαλιστεί από την κατανάλωση αλκοόλ και ο Κλέιμαν επιχείρησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Αρχικά προχώρησε σε κάποιες ασελγείς χειρονομίες, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, ξεκαθαρίζοντάς του ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει μαζί του σε καμία ερωτική ενέργεια. Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του, την ακινητοποίησε και προχώρησε σε κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά.

Ένταση

Αμεσα, οι συμμαθητές της κοπέλας αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και ζήτησαν τον λόγο από τον τερματοφύλακα. Το περιστατικό φαίνεται να δημιούργησε ένταση μεταξύ των μαθητών και του φερόμενου δράστη, που βρισκόταν στο κατάστημα με συναθλητή του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επεισόδιο μεταξύ τους έξω από το μπαρ γύρω στις 5 το πρωί. Οι μαθητές από το Βέλγιο ειδοποίησαν τους συνοδούς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία.

Ο Ισραηλινός ουκρανικής καταγωγής τερματοφύλακας προσήχθη έπειτα από λίγο στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, όπως επίσης και οι νεαροί μαθητές. Εκεί, η ανήλικη, που στο μεταξύ είχε φύγει από τον χώρο και ειδοποιήθηκε να πάει στην Αστυνομία, κατήγγειλε όσα προηγήθηκαν σε βάρος της υποβάλλοντας μήνυση κατά του ποδοσφαιριστή. Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε πάνω στον Κλέιμαν μια αυτοσχέδια συσκευασία με ναρκωτική ουσία, η οποία και κατασχέθηκε.

Γενετικό υλικό

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που έχει ζητήσει η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Οι Αρχές έχουν ήδη λάβει γενετικό υλικό τόσο από τη 17χρονη καταγγέλλουσα όσο και από τον 32χρονο ποδοσφαιριστή. Ηδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται μια προσπάθεια αντιπαραβολής των δεδομένων που προκύπτουν από το γενετικό υλικό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξέταση πρόκειται να ολοκληρωθεί λίγο μετά το Πάσχα. Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Βόλος επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έθεσε εκτός ομάδας τον Κλέιμαν και τον συμπαίκτη του που βρισκόταν μαζί του στο μπαρ της Αθήνας, Ρ. Εσκοβάλ.

«Με απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Βόλος κ. Αχιλλέα Μπέου, έχουν τεθεί εκτός ομάδας οι Μπόρις Κλέιμαν και Ροντρίγκο Εσκοβάλ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για διακοπή των συμβολαίων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Βόλου.

Από το ζενίθ στο ναδίρ

Η άνοδος και η πτώση του ποδοσφαιριστή μέσα σε μόλις εννέα ημέρες. Τον στηρίζει η σύζυγός του

Ήταν στις 2 Απριλίου όταν ο Μπόρις Κλέιμαν αναδεικνυόταν πρωταγωνιστής του Βόλου στο εκτός έδρας 0-0 με τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε αποκρούσει πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τότε, τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης εκθείαζαν τα αντανακλαστικά και την απόδοσή του. Μόλις εννέα ημέρες μετά, βλέπει ξανά τη φωτογραφία του να κοσμεί τα ελληνικά αλλά και τα ξένα ΜΜΕ, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ρίχνουν πλέον μια βαριά σκιά τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία όσο και στην προσωπική του ζωή, αλλά και στα μέλη της οικογένειάς του, καθώς ο Κλέιμαν είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Η καριέρα του μόνο από ηρεμία και σταθερότητα δεν χαρακτηρίζεται. Ο 32χρονος σήμερα γκολκίπερ έχει γεννηθεί στην πόλη Βινίτσια της Ουκρανίας. Στο Ισραήλ, όπου αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή οι Ουκρανοί γονείς του όταν ο ίδιος ήταν μόλις δέκα μηνών, αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, ωστόσο σε καμία δεν μακροημέρευσε, καθώς φόρεσε πέντε διαφορετικές φανέλες στα πρώτα έξι χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Τα ρεπορτάζ για τις επιδόσεις του εκείνη την περίοδο ανέφεραν ότι ένιωθε τέτοια πίεση που σε κάθε ευκαιρία ήθελε να αλλάξει περιβάλλον. Αυτό το κατάφερε το 2018 όταν πήρε μεταγραφή στην Ενωση Νέων Παραλιμνίου, στην Κύπρο. Εκεί πράγματι ξανάνιωσε, πήρε χρόνο συμμετοχής και έφτασε στο σημείο να χτυπήσει την πόρτα της εθνικής ομάδας του Ισραήλ.

Μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Κύπρου, φόρεσε τη φανέλα του Βόλου. Με έντονο συναγωνισμό από την αρχή, αλλά και περιθώρια εξέλιξης, ο Κλέιμαν βοήθησε την ομάδα της Μαγνησίας να έχει μια πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

«Την αυστηρότερη ποινή»

Ο ιδιοκτήτης του ΝΠΣ Βόλου Αχιλλέας Μπέος μιλά πλέον με πολύ σκληρά λόγια για εκείνον. «Οταν με πληροφόρησαν, σάστισα για ένα λεπτό, δεν ήξερα τι να πω», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. «Είναι πατέρας τριών χαριτωμένων παιδιών και παντρεμένος και γι’ αυτό το κομμάτι βγήκα ακόμη περισσότερο εκτός εαυτού. Το περιστατικό με την κατοχή ουσιών περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην πράξη που έκανε σε ένα κοριτσάκι κάτω των 18 ετών που ήταν σε σχολική εκδρομή. Είναι λυπηρό. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου. Εχει παιδιά, πώς μπορεί να κακοποιήσει ένα μικρό κορίτσι; Στα θέματα αυτά δεν δέχομαι την παραμικρή συζήτηση και τέθηκαν μαζί με τον Εσκοβάλ εκτός ομάδας, ο οποίος ήταν στην παρέα του. Είναι ακατανόητο. Ο Κλέιμαν πήρε τηλέφωνο τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και ζήτησε δικηγόρο και του είπα “όχι δικηγόρο, να φάει και 2-3 χρόνια παραπάνω από μένα”. Είμαι αμείλικτος σε τέτοια θέματα. Εμαθα ότι έγινε συμπλοκή με την παρέα της κοπελίτσας και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Η Δικαιοσύνη να τον τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή γιατί είναι και ίνδαλμα για μικρά παιδιά», αναφέρει ο Αχ. Μπέος.

Η οικογένεια

Πληροφορίες από το Ισραήλ ανέφεραν ότι η σύζυγος του Κλέιμαν, Λίαν, υπέστη σοκ στο άκουσμα της είδησης ότι ο πατέρας των παιδιών της ενεπλάκη σε επεισόδιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, ενώ έκλεισε τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο μεγάλος τους γιος, ο Αριάν, είναι 5,5 χρόνων και ήδη παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΝΠΣ Βόλου, η τρίχρονη κόρη του ονομάζεται Σελήνη, ενώ το πιο μικρό μέλος της οικογένειας, ο Ρομέο, γεννήθηκε στον Βόλο.

Η Λίαν, με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ζευγαριού, είχε φύγει μόλις πριν από λίγες ημέρες για να επισκεφθεί την πατρίδα τους στο Ισραήλ. Ο μικρότερος γιος είχε μείνει στον Βόλο. Τη νύχτα που ο Κλέιμαν κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις, ο γιος του είχε μείνει στο σπίτι τους στη Μαγνησία, μαζί με την νταντά του. Αντιθέτως, ο 32χρονος τερματοφύλακας, μαζί με τον συμπαίκτη του Ροντρίγκο Εσκοβάλ εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό που είχαν από την ομάδα τους, ώστε να κατέβουν στην Αθήνα, χωρίς κανείς να περιμένει την εξέλιξη που θα είχε αυτή η «εξόρμησή» τους. Τη Μεγάλη Πέμπτη, η Λίαν επέστρεψε στην Αθήνα, δηλώνοντας σίγουρη ότι ο σύζυγός της είναι αθώος και δεν έχει βιάσει την ανήλικη μαθήτρια από το Βέλγιο. Μιλώντας σε ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε: «Είμαι 100% σίγουρη πως ο Μπόρις είναι αθώος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ