Berlinale: Πανό κατά του Προεδρικού Διατάγματος ανήρτησε o Αργύρης Ξάφης

Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης ανήρτησε πανό διαμαρτυρίας κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τους τίτλους σπουδών των καλλιτεχνών κατά την παρουσία του στη Berlinale.

Καλλιτέχνες: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο θέατρο Ακροπόλ – Η απάντηση Γιατρομανωλάκη στην ΠΟΘΑ

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε ο ηθοποιός να ταχθεί υπέρ του κύματος αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο ανοίγοντας πανό στο κόκκινο χαλί του 73ου ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, στο πανό έγραφε «Stop killing culture in Greece»  σε μία προσπάθεια να διαδοθεί και στην Ευρώπη το αίτημα των καλλιτεχνών για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος.

Υπουργείο Πολιτισμού: Αυτή είναι η ρύθμιση για τα μισθολογικά των καλλιτεχνών – Τι προβλέπει

Ο ίδιος δημοσίευσε βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media και στα πλάνα ακούγονται επευφημίες για την παρέμβασή του.

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι καλλιτέχνες – Τι ανακοίνωσαν ΣΕΗ και ΠΟΘΑ μετά την έκτακτη γενική συνέλευση

Αργύρης Ξάφης

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που προηγήθηκε, είχε αναφερθεί στις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, καλώντας σε ευρωπαϊκή κινητοποίηση.

«Ζητώ τη βοήθειά σας για να μαθευτεί το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας για να λυθεί το θέμα. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό όσον αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα. Ζητάμε τη βοήθειά σας» συμπλήρωσε.

O Αργύρης Ξάφης πρωταγωνιστεί, μαζί με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, στην ταινία «Musik» της Angela Schanelec, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα της Berlinale. Αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, τον Jon, που εντοπίζεται εγκαταλειμμένος σε ένα βουνό της Ελλάδας και υιοθετείται χωρίς να έχει γνωρίσει τον πατέρα ή τη μητέρα του. Όταν βρίσκεται φυλακή μετά από ένα δυστύχημα, γνωρίζει μια φύλακα, την Ηρώ, η οποία τον φροντίζει και του ηχογραφεί μουσική. Παρόλο που ο Jon αρχίζει να χάνει την όρασή του, σταδιακά η ζωή του γίνεται πιο πλούσια.

Η στιγμή ανάρτησης του πανό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argyris Xafis (@argyx)

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ