Βαρουφάκης: Τα κόκκινα δάνεια είναι πυρηνική νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας

Πυρηνική νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τα κόκκινα δάνεια, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της τροπολογίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία αποκαλύπτει την «πρεμούρα» σας να προχωρήσει η «ψευροαγορά ονόματι Ηρακλής», που ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη αναδιανομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους, από την Ελλάδα στις νήσους Κέιμαν, το Λουξεμβούργο και το Τζέρσεϊ, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «βαρετό» τον «τσακωμό» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ποιος έφερε τα funds και τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα και το ποιος νομοθέτησε τον τερματισμό της προστασίας της πρώτης κατοικίας: «Αφήστε τα αυτά. Μαζί τα κάνατε» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Απευθυνόμενος μάλιστα στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Αφήστε τις εξαγγελίες ότι προεκλογικά θα πείτε στον κόσμο για το πώς θα προστατέψετε την πρώτη κατοικία. Δεν γίνεται, εάν δεν καταργήσετε τον ”Ηρακλή” και αν δεν νομοθετήσετε τον δικό μας ”Οδυσσέα”».

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε κάτι που δεν μπορούσε να κάνει η (αριστερή) αντιπολίτευση. «Δημιουργήσατε ένα πραγματικό αυθόρμητο κίνημα, που καθημερινά φουντώνει [..] Οι μεγάλες εξεγέρσεις έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε: Εάν είχατε την σοφία να αφουγκραστείτε το κίνημα των καλλιτεχνών, εάν είχατε την οξυδέρκεια να πάτε να ακούσετε αυτά τα παιδιά που καταλαμβάνουν τα ωδεία, τις δραματικές σχολές, θα καταλαβαίνετε ότι αυτό το κίνημα τα συνδυάζει όλα. Την άρνηση της απαξίωσης αξιών και πτυχίων από τους ανάξιους της Μητσοτάκης ΑΕ. Τον θυμό τους για την προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εκμεταλλευτεί τον αγώνα των καλλιτεχνών εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα των ανωτάτων σχολών και του άρθρου 16 του Συντάγματος. Τον θυμό για τη λεηλασία των πολλών [..] Παραφράζοντας τον Πικάσο, οι καλλιτέχνες δεν υπάρχουν και δεν διαμαρτύρονται διακοσμητικά. Αποτελούν όπλο, τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό, απέναντι στο πιο απολίτιστο εχθρό την ολιγαρχία» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουρανία είπε ότι, η πρόταση του ΜέΡΑ25 και της Προοδευτικής Διεθνούς είναι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, εκεί που ήταν πριν την 24η Φεβρουαρίου 2022, σε συνδυασμό με την δέσμευση εκ μέρους της Ουάσινγκτον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ανεξάρτητη, αλλά εκτός του ΝΑΤΟ, όπως ήταν η Αυστρία τόσες δεκαετίες, και διέπρεψε στο πλαίσιο του ψυχρού πολέμου.

Τέλος, και με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑΆντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα, είπε: «Όσο γην και όσον ύδωρ να τους δώσετε, όσα αεροπλάνα και να τους αγοράσετε, οι ”yes men” στην Αθήνα, πατροπαράδοτα δεν εξασφάλισαν ποτέ, και δεν θα εξασφαλίσουν ποτέ, εθνική ασφάλεια για αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το μόνο ασφαλές και διαχρονικό μάθημα της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Όχι μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με την ενδοτικότητα σας απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, δεν εξασφαλίσατε τη χώρα εξ ανατολών, αλλά σήμερα με τον δουλικό ενστερνισμό, εκ μέρους της κυβέρνησης σας, του δόγματος ”περισσότερος πόλεμος στην Ουκρανία”, που από τη μία μεριά υποδαυλίζει ο Πούτιν, και από την άλλη οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Αλεξανδρούπολης μάλιστα, εκθέτεται τη χώρα σε υπαρξιακούς κινδύνους. Είμαστε στο στόχαστρο πυρηνικών κεφαλών» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ