Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Συνταγή – εξπρές από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο πιο εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά που έχεις φτιάξει ποτέ για την 25η Μαρτίου. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μία γρήγορη και παράλληλα παραδοσιακή συνταγή.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη

Για το σερβίρισμα

  • σκορδαλιά με ψωμί
  • πατάτες τηγανητές
  • σάλτσα ταρτάρ
  • 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
  • Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
  • Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ