Ο πιο εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά που έχεις φτιάξει ποτέ για την 25η Μαρτίου. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μία γρήγορη και παράλληλα παραδοσιακή συνταγή.
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος
- πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
- σκορδαλιά με ψωμί
- πατάτες τηγανητές
- σάλτσα ταρτάρ
- 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
- Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.