Αστυνομικοί προτρέπουν οδηγό μηχανής να τρέξει – «Δώσε μία καλή, δεν θα σε σταματήσουμε»

Ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο αστυνομικοί και ένας οδηγός μοτοσικλέτας κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί μεγάλη αίσθηση. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για παλαιότερο βίντεο το οποίο αναδημοσιεύεται και το περιεχόμενό του έχει ήδη διερευνηθεί στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μεταξύ τους, ο μοτοσικλετιστής τους προειδοποιεί ότι θα τρέξει. Οι αστυνομικοί αντί να του κάνουν παρατήρηση και να τον εμποδίσουν, τον προτρέπουν να πατήσει γκάζι και τον διαβεβαιώνουν… ότι δεν πρόκειται να τον σταματήσουν.

Αρχικά, η μοτοσικλέτα είναι σταματημένη όταν πλησιάζει το περιπολικό της αστυνομίας, που επίσης κόβει ταχύτητα.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ τους:

Οδηγός: «Θα ανοίξω λίγο, λίγο θα ανοίξω».

Αστυνομικός: «Κάνε ό,τι γουστάρεις αδελφέ».

Αστυνομικός: «Έχω κοντρόλ και πέφτει χιόνι».

Αστυνομικός: «Δώσε μία καλή να σε δούμε. Δεν θα σε σταματήσουμε».

Αναβάτης: «Ωραία, ωραία, ωραία. Πάντως ελπίζω να σου άρεσε το επεισόδιο, γιατί γι’ αυτό το έκανα για να τους δείξω ότι δεν είναι όλοι έτσι».

Αστυνομικός: «Καλά έκανες με αυτό που έκανες».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube ο οδηγός της μηχανής:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει:

«Σχετικά με βίντεο που έχει αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο οποίο απεικονίζονται αστυνομικοί επιβαίνοντες σε υπηρεσιακό όχημα να συνομιλούν με δικυκλιστή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το εν λόγω βίντεο αποτελεί αναδημοσίευση και απόσπασμα από βίντεο που είχε αναρτηθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Ιούλιο του 2020 και το περιεχόμενο του οποίου έχει διερευνηθεί στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ