Ασπρόπυργoς: Βαρύ κατηγορητήριο για τον 17χρονο Ρομά – Τι ισχυρίστηκε για την μοιραία καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο είναι ο 17χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη χθες (19/12) για την μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργo, που οδήγησε στον θάνατο ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ και στον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός ένστολου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 17χρονου δίωξη για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και μία κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων, καθώς δεν έχει στην κατοχή του αστυνομικό δελτίο ταυτότητας.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου παρέμεινε για δύο ώρες, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή. Λίγο νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι ο 17χρονος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι «μαζί με τον ξάδερφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Ο 17χρονος είναι γνωστός στις αρχές, καθώς είχε εμπλακεί σε παρόμοια καταδίωξη το 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 20χρονος οδηγός του ύποπτου οχήματος είχε πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Ο ανήλικος ήταν συνεπιβάτης του εν λόγω οχήματος. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που φαίνεται πως δεν τήρησε ποτέ, καθώς δεν εμφανίστηκε ως όφειλε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Είχε ενημερωθεί η εισαγγελία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας, που έκλεβε κατά συρροή αυτοκίνητα από τις περιοχές του Περάματος και της Νέας Ιωνίας.

Όπως δήλωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου: «Ζητάμε χίλια συγγνώμη από τις οικογένειες. Αλήθεια, ειλικρινά. Απλώς ο άνδρας μου φοβήθηκε. Και το παιδί το άλλο δεν τον σκότωσε αυτός, απλώς τρακάρησε και μετά που πήγε να παραδοθεί, άκουσε ένα μπαμ και αυτό ήταν είπε το παιδί».

Η μητέρα του κατηγορούμενου, ανέφερε: «Πήρε δύο αμάξια πόσα πήρε ήταν μαζί με τον άλλον. Το παιδί δεν σταμάτησε γιατί φοβήθηκε, γιατί πολλοί αστυνομικοί σκότωσαν από εμάς τρία άτομα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ