Ασπρόπυργος: «Πατούσε το κεφάλι του γιου μου στο πάτωμα και τον έλεγε ανώμαλο» – Σοκάρουν οι καταγγελίες μητέρας για τον γυμναστή

Σοκάρουν οι καταγγελίες γονέων σε βάρος του 30χρονου γυμναστή Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρές μαθήτριες με το πρόσχημα του παιχνιδιού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, φέρεται να μην δίσταζε ακόμη και να βάζει μαθητές να χτυπούν ο ένας τον άλλον, αλλά και να χτυπήσει ο ίδιος έναν 11χρονο.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

«Είμαι εξοργισμένη. Ο συγκεκριμένος γυμναστής πριν από λίγες ημέρες, είχε ρίξει τον 11χρονο γιο μου στο πάτωμα, και του πατούσε με το πόδι του το κεφάλι» καταγγέλλει στο enikos.gr σε κατάσταση σοκ μια μητέρα, η οποία όπως λέει, πίστευε πως ο γιος της ήταν σε ένα ασφαλές περιβάλλον όσο βρισκόταν στο σχολείο. «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, πως το παιδί μου θα βίωνε τέτοια πράγματα από έναν δάσκαλο του. Πέρα από αυτό, έμαθα πως έβαζε τους μαθητές να ρίχνουν “φάπες” μεταξύ τους».

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει η ίδια η μητέρα του 11χρονου στο enikos.gr, ο γυμναστής είχε γράψει στον πίνακα, κατά την διάρκεια ενός υποτιθέμενου παιχνιδιού, τις λέξεις «γκέουλας» και «γκέι σταρ» και ανέφερε το όνομα του παιδιού της. «Όταν έβρισκε την ευκαιρία, αποκαλούσε το παιδί μου ανώμαλο. Ο γιος μου, τις τελευταίες ημέρες έλεγε συνεχώς αυτές τις λέξεις, οπότε προσπαθούσα να καταλάβω από πού τις έχει ακούσει και πού τις έμαθε. Όταν έμαθα τελικά, εξοργίστηκα».

Οι περισσότερες καταγγελίες, οι οποίες λαμβάνουν την μορφή χιονοστιβάδας, αφορούν κυρίως περιστατικά ανάμεσα στον γυμναστή και τις μικρές μαθήτριες του σχολείου. «Θεωρώ πως ο γυμναστής είχε μεγαλύτερη αδυναμία στα κορίτσια. Από όσο έχω μάθει από άλλους γονείς, τα έβαζε να γαργαλιούνται μεταξύ τους ή τα γαργαλούσε ο ίδιος σε διάφορα σημεία του σώματος. Σε άλλες περιπτώσεις, έλεγε να κάτσουν στα πόδια του. Μιλάμε για μαθήτριες πρώτης-δευτέρας δημοτικού που προφανώς δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά» καταγγέλλει η μητέρα.

Σημειώνεται πως ο 30χρονος γυμναστής συνελήφθη χθες το πρωί της Δευτέρας και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή ώστε να απολογηθεί. Έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ισχύουν οι καταγγελίες, ενώ κατέθεσε και ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία έχει ποσοστό αναπηρίας 67%.

Μάλιστα, οι καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ