Ασπρόπυργος: ΕΔΕ για τον γυμναστή που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθητές – Οι καταγγελίες που οδήγησαν στη σύλληψή του

Αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα στον Ασπρόπυργο, μετά την σύλληψη του γυμναστή, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενοχλούσε μαθητές του, σε δημοτικό σχολείο της περιοχής. 

Η σύλληψη του 30χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής έγινε ύστερα από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε μαθητές του. Συγκεκριμένα, φέρεται να προσέγγιζε παιδιά και να προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, γονείς κατήγγειλαν ότι ο 30χρονος γυμναστής φέρεται να έλεγε στα παιδιά να σηκώσουν τη μπλούζα τους ή να κατεβάσουν το παντελόνι τους, με την πρόφαση ότι ήθελε να δει αν έχουν χτυπήσει κάπου.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις φέρεται να γαργαλούσε τα παιδιά στην κοιλιά, ενώ καταγγέλλεται ότι δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο και τα κρατούσε στην τάξη.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του κατηγορούμενου, δεν εντοπίστηκε υλικό με πορνογραφικό υλικό.

ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ).

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Η κατηγορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμναστής συνελήφθη για περιστατικό που συνέβη χθες, αλλά διερευνώνται κι άλλες καταγγελίες γονέων για επτά προγενέστερα περιστατικά.

Ο 30χρονος καθηγητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Γονείς μαθητών έχουν ήδη καταθέσει, ενώ το ίδιο έκανε και ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου όπου εργαζόταν.

Ο κατηγορούμενος γυμναστής υποστηρίζει πως πάσχει από την διαταραχή Άσπερνγκερ και έχει αναπηρία 67%. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ