ΑΣΟΕΕ: Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή – Οι κατηγορίες για απάτη και η έρευνα για παιδεραστία

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την υπόθεση ξυλοδαρμού του καθηγητή, μπροστά στους φοιτητές που παρακολουθούσαν σήμερα το μάθημά του, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ξυλοδαρμού του καθηγητή υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών. Δόθηκε συγκεκριμένα εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Κατηγορούμενος ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, η υπόθεση ξυλοδαρμού του καθηγητή φέρεται να σχετίζεται με έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για εμπλοκή του σε υπόθεση απάτης αλλά και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ο εν λόγω καθηγητής, κατηγορείται για υπόθεση απάτης, την περίοδο 2018-2019. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορείται πως παραπλανούσε ανυποψίαστους πολίτες, με τη μέθοδο της “πυραμίδας”.

Ωστόσο, έπειτα από καταθέσεις τριών καθηγητών προέκυψαν και νέα στοιχεία. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο ένας εξ’ αυτών κατήγγειλε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Σχετικές αναφορές έγιναν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ έγινε και νέα δικαστική έρευνα.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ο ξυλοδαρμός του καθηγητή φαίνεται πως συνδέεται με τις έρευνες για τις υποθέσεις αυτές.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επισήμανε ότι ο καθηγητής παραμένει στη θέση του έως σήμερα γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις κρατικές, σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, στην υπόθεση απάτης εμπλέκονταν και άλλοι τρεις καθηγητές. Ο καθηγητής που έπεσε σήμερα θύμα ξυλοδαρμού δεν είχε τις ίδιες ποινικές συνέπειες με τους άλλους. Μάλιστα, ένας εκ των τριών μπήκε και στη φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της παιδεραστίας, αυτή εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχαν κατατεθεί δύο αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών πριν από μερικούς μήνες και πριν από 10-15 ημέρες κατατέθηκε άλλη μία αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε εξέλιξη και γίνεται από πταισματοδίκη με την εποπτεία εισαγγελέα.

 

Το χρονικό της επίθεσης στην ΑΣΟΕΕ

Ο καθηγητής δέχτηκε την επίθεση το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που έκανε μάθημα στους φοιτητές του Τμήματος Μάρκετινγκ. Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν ξαφνικά στο αμφιθέατρο της οδού Πατησίων και άρχισαν να βρίζουν τον καθηγητή. Το φραστικό επεισόδιο εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τον καθηγητή στο κεφάλι και το σώμα με τα χέρια. Ακολούθησε ένταση με φοιτητές που μπήκαν στην μέση, προσπαθώντας να τον γλιτώσουν, και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν.

Ο καθηγητής μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” παρότι στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο. Θα υποβληθεί σε αξονική και σε άλλες εξετάσεις που θα κριθούν αναγκαίες από τους γιατρούς.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το enikos.gr, ο καθηγητής Α.Δ. φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι “πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικοί λόγοι”. Συγκεκριμένα, “έδειξε” τρεις πρώην καθηγητές με τους οποίους έχει χρόνια δικαστική διαμάχη για υπόθεση απάτης, λέγοντας μάλιστα πως ένας από αυτός έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση. Κατηγορούμενος είναι και το θύμα του ξυλοδαρμού ωστόσο η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

 

 

Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ