Άσκηση «Αναπνευστήρ»: Οι «εφιάλτες» του Αιγαίου βγήκαν στην επιφάνεια – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χθες, λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα μετά από 10 εφιαλτικές ημέρες για τους Τούρκους, βγήκαν στην επιφάνεια τα ελληνικά υποβρύχια. Και λέμε εφιαλτικές διότι στην Άσκηση «Αναπνευστήρ», όπως είχαμε γράψει προ ημερών, συμμετείχαν οι «εφιάλτες» των Τούρκων, τα αθόρυβα υποβρύχια «Παπανικολής», type 214.

Η άσκηση διήρκησε από τις 12 έως 22 Φεβρουαρίου 2020, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου, Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων, νότιου Κρητικού Πελάγους, Καρπάθιου Πελάγους και νοτιανατολικού Αιγαίου, ανατολικά της Κρήτης δηλαδή μέχρι το Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο των Υποβρυχίων, Φρεγάτες, Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και Αεροσκάφη Maritime Patrol Aircrafts (MPA) των ΗΠΑ.

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.