ΑΣΕΠ: Μεγάλες αλλαγές στον γραπτό διαγωνισμό

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου έκανε τα «αποκαλυπτήρια» του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που αναμένεται τον Μάρτιο του 2023 παρουσιάζοντας τις αλλαγές.

Ο κ. Παπαϊωάννου, σε ομιλία του σε ημερίδα της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του νέου συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο και στις προκλήσεις που θέτει η υλοποίηση του γραπτού διαγωνισμού με το νέο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, στον γραπτό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις. Θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Ο ίδιος σχολίασε ακόμη ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε», ανέφερε η ανάρτηση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις προσλήψεις 283 υποψηφίων με την προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ, στον τομέα της Παιδείας, καθώς και στην Κεντρική του Υπηρεσία του υπουργείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ