Ασανσέρ “παγίδα” για δύο παιδιά – Ο 14χρονος εγκλωβίστηκε από τη μέση και πάνω έξω από την καμπίνα

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν δύο ξαδέλφια ηλικίας 5 και 14 ετών, όταν εγκλωβίστηκαν μέσα σε ασανσέρ. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν παγιδευμένα μέσα σε παλιό τύπου ανελκυστήρα και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 14χρονος, ο οποίος επί μισή ώρα παρέμεινε παγιδευμένος ο μισός μέσα και ο μισός έξω από την καμπίνα.

Το 5χρονο κορίτσι και ο 14χρονος ξάδελφός της, είναι καλά τώρα στην υγεία τους, ωστόσο, το σοκ εξαιτίας της οδυνηρής εμπειρίας που βίωσαν, παραμένει χαραγμένο στην ψυχή τους.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας, περιέγραψε στο mega τα όσα συνέβησαν. “Μας φώναξαν ότι κάποιος έχει μείνει μέσα στο ασανσέρ, που μάλλον θα είχανε ειδοποιήσει τα παιδάκια ότι: ‘Μείναμε στο ασανσέρ'”, ανέφερε. Μέχρι να φτάσει η βοήθεια, ο 14χρονος έσπασε το ορθογώνιο τζάμι που έχουν οι πόρτες του ασανσέρ και με τη βοήθεια των ενοίκων, που στο μεταξύ είχαν βγει στο διάδρομο, κατάφεραν να στριμώξουν το 5χρονο κοριτσάκι στο κενό και να το απεγκλωβίσουν.

Τότε όμως ξεκίνησε ο αληθινός εφιάλτης. Την στιγμή που επιχείρησε να βγει από το σπασμένο τζάμι και ο ίδιος ο 14χρονος, κάποιος κάλεσε το ασανσέρ. Η καμπίνα άρχισε να κινείται με κίνδυνο να τραυματιστεί το παιδί πολύ σοβαρά, αφού από τη μέση και πάνω το σώμα του ήταν έξω από το ασανσέρ.

“Σπάσανε το τζάμι, ήταν στον δεύτερο όροφο και προσπαθήσανε να βγούνε από εκεί μέσα. Βγήκε με τη βοήθεια του παιδιού, του αγοριού το κοριτσάκι και στην προσπάθειά του τώρα να βγει το παιδάκι βγήκε το κεφάλι, βγήκανε οι ώμοι και στο ύψος που ήτανε στη μέση ας το πούμε κάποιος ενεργοποίησε το ασανσέρ από τον κάτω όροφο, πήρε κίνηση το ασανσέρ και τον άφησε δηλαδή τον έπιασε στη μέση” τόνισε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, συμπληρώνοντας: “Το παιδί από τη μέση και μπροστά ήτανε έξω, από το τζαμάκι, ας το πούμε της πόρτας και το υπόλοιπο από τη μέση και κάτω, τα πόδια του ήτανε μέσα στον ανελκυστήρα”.

Ο 14χρονος παρέμενε παγιδευμένος, μισός μέσα και μισός έξω από την καμπίνα, μέχρι που κατέφθασαν οι πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ.

“Το παιδί όταν πήγαμε εμείς εκεί πέρα φώναζε ότι πονάει, δεν νιώθει τα πόδια του καθόλου, ήταν μουδιασμένος… Δηλαδή εμάς το άγχος μας ήτανε τι θα αντιμετωπίσουμε αφού τον απεγκλωβίσουμε. Θα τον απεγκλωβίσουμε και θα πετύχουμε τον μισό ας πούμε;” ανέφερε ο κ. Δουκάτας.

Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του 14χρονου παιδιού τονίζει πως αν το ασανσέρ είχε μετακινηθεί από όροφο σε όροφο θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. “Τον μάγκωσε και φρέναρε ο ανελκυστήρας στη μέση, αν είχε πάρει όλη την κίνηση θα τον έκοβε στη μέση. Δεν ένιωθε τα πόδια του προς το παρόν, οπότε αναγκαστικά τον βάλαμε σε φορείο και τον κατεβάσαμε σιγά σιγά μέσω του κλιμακοστασίου” συμπλήρωσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Τα παιδιά είναι καλά τώρα, όπως διαβεβαίωσε ο πατέρας του 14χρονου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο ανήλικους.

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ