Αρτέμης Σώρρας: Ενοχή μόνο για απόπειρα απάτης πρότεινε η Εισαγγελέας

Της Άννας Κανδύλη,

Την ενοχή του ιδρυτή της Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμη Σώρρα μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου πρότεινε η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή των υπολοίπων 22 κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Σώρρας αποπειράθηκε να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, ωστόσο αυτό το έκανε μόνος του, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. «Ο Αρτέμης Σώρρας κατά μόνος, καθώς μόνος αυτός υπέβαλε την πρόταση για τη δανειοδότηση της χώρας, παρέστησε ψευδή γεγοτότα προκειμένου να αποκομίσει περιουσιακό όφελος. Να κριθεί ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, επειδή δηλαδή διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του».

Όπως είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επιτόκιο 0,5% και αποπληρωμή τα 100 έτη, εφόσον υπήρχε εγγύηση με ομόλογα ελληνικού Δημοσίου. «Έγινε έρευνα από τις δημόσιες υπηρεσίες και προέκυψε ότι πρόκειται περί απάτης. Μάλιστα, με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απάτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ