Αρτέμιδα: Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έπιασαν στα πράσα διαρρήκτες – Πώς τους «έκαψε» ο τσιλιαδόρος

Συνελήφθησαν 3 άνδρες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για διάρρηξη σε οικία στην Αρτέμιδα. Οι αστυνομικοί τους έπιασαν στα πράσα, αφού πρώτα εντόπισαν τον τσιλιαδόρο έξω από το σπίτι.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (12-1-2023), συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 αλλοδαποί, 30 και 47 ετών και 34χρονος Έλληνας.

Οι 3 δράστες είχαν βάλει «στο μάτι» σπίτι στην περιοχή της Αρτέμιδας. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν περιπολία εκείνη την ώρα, εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και περίμενε μέσα σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 47χρονο, που είχε ειδοποιηθεί από τον συνεργό του, να εξέρχεται από το  σπίτι, που μόλις είχε διαρρήξει, έχοντας και αυτός καλυμμένο το πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο, φορώντας και γάντια και τον 34χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή διπλανής οικίας.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 47χρονος πέταξε τα γάντια που φορούσε, ενώ ο 34χρονος πέταξε το τσαντάκι με τα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν άμεσα και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, όπου και συνελήφθησαν.

Έπειτα από έρευνα στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • μαχαίρι
  • σπρέι πιπεριού
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • γάντια

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας ακόμη μία περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα στα Μέγαρα την 7-12-2022, όταν ο 30χρονος και ο 47χρονος εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαφεύγοντας με το ανωτέρω αναφερόμενο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ