Αρκαδία: Συγκλονίζει η επιβάτιδα του λεωφορείου που «κρεμάστηκε» στον γκρεμό – «Σκέφτηκα ότι πεθαίνω»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αρκαδίας εξετράπη της πορείας, καθώς ο οδηγός υπέστη ανακοπή, και σταμάτησε στο χείλος του γκρεμού, περιγράφει η μοναδική επιβάτιδα του οχήματος, η οποία κατάφερε να βρει μία διέξοδο διαφυγής αν και βρισκόταν σε κατάσταση πανικού.

Ο 47χρονος οδηγός, ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τρίπολη, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι διαπιστώθηκε ο θάνατός του, στο νοσοκομείο. Κατάφερε, όμως, να σώσει την μοναδική επιβάτιδα του λεωφορείου.

Σε πλάνα από drone φαίνεται το σημείο όπου σταμάτησε το λεωφορείο, αλλά και το βάθος του γκρεμού από κάτω. Η ζωή της κοπέλας κρεμόταν από μία κλωστή για κάποια δευτερόλεπτα.

Η μαρτυρία της στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega καθηλώνει. Στα 21 της χρόνια έζησε, όπως λέει, την πιο δυσάρεστη περιπέτεια της ζωής της, στιγμές και σκηνές που θα θυμάται για πάντα.

«Σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή “Μαρία εντάξει εδώ πέθανες τώρα, τέλος, ό,τι έζησες έζησες”. Σκεφτόμουν και αυτό εκείνη τη στιγμή». «Εγώ νόμιζα στην αρχή ότι είχε σκύψει ο άνθρωπος. Μόλις βλέπω ότι φεύγουμε από τον δρόμο, λέω εδώ κάτι γίνεται. Δεν υπήρχε χειρόφρενο, το χειρόφρενο ήταν στην μεριά του από ότι έμαθα. Εκείνη τη στιγμή εγώ τα είχα χάσει εν τω μεταξύ, δεν ξέρω τι μου γινόταν. Έβλεπα τον άνθρωπο να πεθαίνει και εμείς να… Το λεωφορείο να φεύγει», αναφέρει η νεαρή φοιτήτρια.

Κάθε δευτερόλεπτο εκείνες τις στιγμές της έμοιαζε με αιώνα. Οι κινήσεις της ήταν ενστικτώδεις. «Μόλις βλέπω ότι εμείς πέφτουμε στον γκρεμό, ότι έφευγε το λεωφορείο, πήγα και ξάπλωσα ανάμεσα στο διάδρομο για να κρατηθώ, δεν κατάλαβα για πιο λόγο το έκανα αυτό. Μόλις βλέπω ότι το λεωφορείο σταμάτησε, ότι βρήκε και ότι είμαι ακόμα ζωντανή, σηκώθηκα, πάτησα ότι κουμπιά βρήκα μπροστά μου. Ανοίγει η πόρτα, ευτυχώς που άνοιξε, παίρνω την τσάντα μου, το κινητό μου και πώς κατέβηκα, ένα θεός ξέρει», αναφέρει.

Η 21χρονη γνωρίζει ότι σώθηκε από καθαρή τύχη, επειδή το λεωφορείο χτύπησε σε κάποια μπάζα που υπήρχαν στην πορεία του, έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε στο χείλος του γκρεμού. «Βρήκε το λεωφορείο κάτω στα μπάζα και σταμάτησε εκεί πέρα, πάτησα τα κουμπιά που βρήκα μπροστά μου και άνοιξε η πίσω πόρτα. Πώς βγήκα ούτε εγώ ξέρω».

«Μιλούσα στον οδηγό, έδειχνε μια χαρά»

Μέσα στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ βρισκόταν ο άτυχος οδηγός και η 21χρονη, η οποία κάθισε πίσω του για να μιλάνε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. «Ο άνθρωπος ήταν μια χαρά, μιλάγαμε, ειδικά από το Τρόπαιο και μετά, μέχρι στο σημείο που φτάσαμε εκεί που έγινε και το ατύχημα, ο άνθρωπος ήταν μια χαρά», αναφέρει και σημειώνει ότι ο οδηγός ήταν ομιλητικός και δραστήριος., γι’αυτό, όταν τον είδε να πέφτει αριστερά, το μυαλό της δεν πήγε στο κακό.

«Όταν περάσαμε το Λευκοχώρι βασικά πριν φτάσουμε στα Λαγκάδια, κάτι πάτησε στη ρόδα του λεωφορείου και ακουγόταν από πίσω ‘’τουκ τουκ’’ όπως πατάμε μία πέτρα, λογικά πέτρα θα ήταν. Κατέβηκε κάτω το είδε, ανέβηκε ο άνθρωπος, έκατσε στη θέση του. Πιάνει το κινητό στα χέρια και ξεκινάει».

«Αν άνοιγε η πίσω πόρτα θα έπεφτα μόνη μου στον γκρεμό»

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, η νεαρή γυναίκα λέει: «Δεν ήταν κάποιος εκείνη τη στιγμή. Όταν βγήκα εγώ από το λεωφορείο δεν ήταν κανείς. Βγήκα, πήρα το πρώτο τηλέφωνο που βρήκα μπροστά μου… Αν άνοιγε η μπροστινή πόρτα θα αυτοκτονούσα μόνη μου για την ακρίβεια. Δηλαδή ασυνείδητα, όπως τα έκανα όλα αυτά, θα έπαιρνα την τσάντα και θα έφευγα και θα έπεφτα μόνη μου στον γκρεμό. Πάλι καλά που άνοιξε η πίσω πόρτα, πήρα την τσάντα μου και έφυγα κατευθείαν».

Ο θάνατος του 47χρονου οδηγού διαπιστώθηκε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς και τους συναδέλφους του. Όλοι όσοι γνώριζαν τον 47χρονο έλεγαν πως είχε κάνει πρόσφατα τσεκ απ και δεν είχε προκύψει κάτι ανησυχητικό. Συνέχιζε να δουλεύει και να συλλέγει δίσκους βινιλίου, που ήταν το αγαπημένο του χόμπι.

Ο πατέρας της 21χρονης ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν από την κόρη του. «Με πήρε τηλέφωνο μόλις κατέβηκε, μέσα στην ερημιά. Σήμερα συνειδητοποίησε ό,τι έχει γίνει. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Δεν έχει καταλάβει πώς βγήκε. Αφού είχε γκρεμό μπροστά, αν άνοιγε η μπροστινή πόρτα, θα έπεφτε στο κενό», αναφέρει ο πατέρας της.

«Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να αντιμετωπιστεί το γεγονός. Ήταν πολύ επικίνδυνη η στάση που βρέθηκε το λεωφορείο, είχε κρεμαστεί όλο σε ένα δυσθεώρητο ύψος, από κάτω το απόλυτο χάος και χρειάστηκε συντονισμένη επέμβαση από πλευράς Πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων υπηρεσιών», τόνισε ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Φούλης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, τραγική ειρωνεία είναι ότι πέρυσι πέθανε και ο πατέρας του αδικοχαμένου 47χρονου από καρδιά, με τον Γολγοθά που ανεβαίνουν η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου οδηγού να φαντάζει σήμερα ατελείωτος.

Η επιβάτιδα του λεωφορείου, Μαρία Ξινή, μίλησε και ζωντανά στην ίδια εκπομπή, περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που βίωσε. Εξέφρασε, δε, τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου οδηγού.

«Μιλούσαμε με τον άνθρωπο, ήταν μια χαρά. Μετά χτυπήσαμε μία πέτρα και ο άνθρωπος κατέβηκε να δε τι είχε γίνει. Ανέβηκε πάλι, πήρε το κινητό του και ξεκίνησε. Μόλις ξεκίνησε έπεσε ανάμεσα στο τιμόνι και στην πόρτα. Εγώ σκέφτηκα πως έσκυψε για να πιάσει κάτι. Όταν είδα πως βγήκαμε από τον δρόμο πήγα εκεί και είδα πως είχε χάσει τις αισθήσεις του», λέει αρχικά.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «μόλις βλέπω πως το λεωφορείο έκανε κλίση προς τα δεξιά, προς τον γκρεμό, ξαπλώνω στον διάδρομο ανάμεσα στα καθίσματα και σκεφτόμουν ότι εδώ είμαι, πεθαίνω».

Όταν είδα ότι το λεωφορείο σταμάτησε, πάτησα κάτι κουμπιά και άνοιξε η πόρτα, περιγράφει η φοιτήτρια. «Ευτυχώς άνοιξε η πίσω πόρτα, γιατί, εάν άνοιγε η μπροστινή τότε θα έπεφτα από μόνη μου στον γκρεμό», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ